Többféle húsból készül a sólet, de a füstölt csülök nem hiányozhat belőle – a mi receptünk szerint. A babot ne felejtsük el legalább 12 órára beáztatni, az ételünk sikere múlhat rajta!
Sólet csülökkel hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 40 dkg fehér bab,
- 40 dkg marhahús,
- 2 libacomb,
- 40 dkg füstölt csülök (csont nélkül),
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál liszt,
- só.
Sólet elkészítése csülökkel
- A babot 12 órára beáztatjuk.
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a babot, felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
- Hozzáadjuk az ízlésesen feldarabolt húsféléket és a tetejét meghintjük liszttel, amit bekeverünk.
- Az egészet lefedjük és sütőben addig sütjük, amíg az összetevők meg nem puhulnak.
- Sót csak akkor használjunk, ha a füstölt húsoktól nem lesz elég sós a sólet!
- A levet az étel magába szívja, szükség esetén pótolni kell úgy, hogy a tálalásra rövid (kevés) legyen a leve.
- Tálaláskor egy-egy főtt tojást adhatunk a sólethez.