Sólet csülökkel

Sólet csülökkel | kedvenc-receptek.huTöbbféle húsból készül a sólet, de a füstölt csülök nem hiányozhat belőle –  a mi receptünk szerint. A babot ne felejtsük el legalább 12 órára beáztatni, az ételünk sikere múlhat rajta!

Sólet csülökkel hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg fehér bab,
  • 40 dkg marhahús,
  • 2 libacomb,
  • 40 dkg füstölt csülök (csont nélkül),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só.

Sólet elkészítése csülökkel

  1. A babot 12 órára beáztatjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a babot, felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
  3. Hozzáadjuk az ízlésesen feldarabolt húsféléket és a tetejét meghintjük liszttel, amit bekeverünk.
  4. Az egészet lefedjük és sütőben addig sütjük, amíg az összetevők meg nem puhulnak.
  5. Sót csak akkor használjunk, ha a füstölt húsoktól nem lesz elég sós a sólet!
  6. A levet az étel magába szívja, szükség esetén pótolni kell úgy, hogy a tálalásra rövid (kevés) legyen a leve.
  7. Tálaláskor egy-egy főtt tojást adhatunk a sólethez.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =

Scroll to top