Sólet csülökkel

Sólet csülökkel | kedvenc-receptek.huTöbbféle húsból készül a sólet, de a füstölt csülök nem hiányozhat belőle –  a mi receptünk szerint. A babot ne felejtsük el legalább 12 órára beáztatni, az ételünk sikere múlhat rajta!

Sólet csülökkel hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg fehér bab,
  • 40 dkg marhahús,
  • 2 libacomb,
  • 40 dkg füstölt csülök (csont nélkül),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só.

Sólet elkészítése csülökkel

  1. A babot 12 órára beáztatjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a babot, felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
  3. Hozzáadjuk az ízlésesen feldarabolt húsféléket és a tetejét meghintjük liszttel, amit bekeverünk.
  4. Az egészet lefedjük és sütőben addig sütjük, amíg az összetevők meg nem puhulnak.
  5. Sót csak akkor használjunk, ha a füstölt húsoktól nem lesz elég sós a sólet!
  6. A levet az étel magába szívja, szükség esetén pótolni kell úgy, hogy a tálalásra rövid (kevés) legyen a leve.
  7. Tálaláskor egy-egy főtt tojást adhatunk a sólethez.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

egy × négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close