Wellington szűzérme

A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.

Hozzávalók

  • 1 csomag mirelit leveles tészta,
  • 60 dkg sertés szűzérme,
  • 40 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • olaj,
  • bazsalikom,
  • őrölt bors,
  • só.

Wellington szűzérme elkészítése

  1. A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, és mindkét oldalát kevés olajban pirosra sütjük.
  2. Az apróra vágott, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel megszórt gombát olajban megpároljuk.
  3. A tésztát megkenjük a gombával, hosszában ráfektetjük a szűzérmét, és a tésztát rúd alakúra feltekerjük.
  4. Végeit visszahajtjuk, és felvert tojással megkenjük.
  5. A tetejét megszurkáljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük.
  6. Párolt zöldségekkel kínáljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

Scroll to top