Wellington szűzérme

A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.

Hozzávalók

  • 1 csomag mirelit leveles tészta,
  • 60 dkg sertés szűzérme,
  • 40 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 tojás,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • olaj,
  • bazsalikom,
  • őrölt bors,
  • só.

Wellington szűzérme elkészítése

  1. A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, és mindkét oldalát kevés olajban pirosra sütjük.
  2. Az apróra vágott, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel megszórt gombát olajban megpároljuk.
  3. A tésztát megkenjük a gombával, hosszában ráfektetjük a szűzérmét, és a tésztát rúd alakúra feltekerjük.
  4. Végeit visszahajtjuk, és felvert tojással megkenjük.
  5. A tetejét megszurkáljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük.
  6. Párolt zöldségekkel kínáljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =

Scroll to top