A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.
Hozzávalók
- 1 csomag mirelit leveles tészta,
- 60 dkg sertés szűzérme,
- 40 dkg gomba,
- 1 fej hagyma,
- 1 tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- olaj,
- bazsalikom,
- őrölt bors,
- só.
Wellington szűzérme elkészítése
- A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, és mindkét oldalát kevés olajban pirosra sütjük.
- Az apróra vágott, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel megszórt gombát olajban megpároljuk.
- A tésztát megkenjük a gombával, hosszában ráfektetjük a szűzérmét, és a tésztát rúd alakúra feltekerjük.
- Végeit visszahajtjuk, és felvert tojással megkenjük.
- A tetejét megszurkáljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük.
- Párolt zöldségekkel kínáljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!