Vörösboros sült oldalas

A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.

Vörösboros sült oldalas

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • 2 dl vörösbor
  • köménymag

Vörösboros sült oldalas elkészítése

  1. Az oldalas csíkokra vágjuk, sózzuk, meghintjük köménymaggal és tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal leöntjük, mellé tesszük a negyedelt hagymát és fokhagymát és a karikára vágott répákat.
  3. Közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva pirosra sütjük, majd tálaljuk.
  4. A sütésből visszamaradt olajba belekeverjük a paradicsompürét és kevergetve megpirítjuk.
  5. Megszórjuk liszttel, tovább kevergetjük és pirítjuk, majd felengedjük a vörösborral és kevés vízzel.
  6. Felforraljuk és finom szűrőn az oldalasra szűrjük.
  7. Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

Ezt is kipróbálnád? Itt egy további finom oldalas recept!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − egy =

Scroll to top