Vörösboros sült oldalas

A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.

Vörösboros sült oldalas

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • 2 dl vörösbor
  • köménymag

Vörösboros sült oldalas elkészítése

  1. Az oldalas csíkokra vágjuk, sózzuk, meghintjük köménymaggal és tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal leöntjük, mellé tesszük a negyedelt hagymát és fokhagymát és a karikára vágott répákat.
  3. Közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva pirosra sütjük, majd tálaljuk.
  4. A sütésből visszamaradt olajba belekeverjük a paradicsompürét és kevergetve megpirítjuk.
  5. Megszórjuk liszttel, tovább kevergetjük és pirítjuk, majd felengedjük a vörösborral és kevés vízzel.
  6. Felforraljuk és finom szűrőn az oldalasra szűrjük.
  7. Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

Ezt is kipróbálnád? Itt egy további finom oldalas recept!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − három =

Scroll to top