Vörösboros sült oldalas

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.

Vörösboros sült oldalas

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • 2 dl vörösbor
  • köménymag

Vörösboros sült oldalas elkészítése

  1. Az oldalas csíkokra vágjuk, sózzuk, meghintjük köménymaggal és tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal leöntjük, mellé tesszük a negyedelt hagymát és fokhagymát és a karikára vágott répákat.
  3. Közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva pirosra sütjük, majd tálaljuk.
  4. A sütésből visszamaradt olajba belekeverjük a paradicsompürét és kevergetve megpirítjuk.
  5. Megszórjuk liszttel, tovább kevergetjük és pirítjuk, majd felengedjük a vörösborral és kevés vízzel.
  6. Felforraljuk és finom szűrőn az oldalasra szűrjük.
  7. Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

Ezt is kipróbálnád? Itt egy további finom oldalas recept!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =