Vörösboros sült oldalas

A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.

Vörösboros sült oldalas

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • 2 dl vörösbor
  • köménymag

Vörösboros sült oldalas elkészítése

  1. Az oldalas csíkokra vágjuk, sózzuk, meghintjük köménymaggal és tepsibe tesszük.
  2. Kevés olajjal leöntjük, mellé tesszük a negyedelt hagymát és fokhagymát és a karikára vágott répákat.
  3. Közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva pirosra sütjük, majd tálaljuk.
  4. A sütésből visszamaradt olajba belekeverjük a paradicsompürét és kevergetve megpirítjuk.
  5. Megszórjuk liszttel, tovább kevergetjük és pirítjuk, majd felengedjük a vörösborral és kevés vízzel.
  6. Felforraljuk és finom szűrőn az oldalasra szűrjük.
  7. Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ezt is kipróbálnád? Itt egy további finom oldalas recept!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × három =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház