A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.
Vörösboros sült oldalas
Hozzávalók
- 80 dkg sertésoldalas
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg liszt
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 2 – 3 evőkanál olaj
- 2 dl vörösbor
- köménymag
- só
Vörösboros sült oldalas elkészítése
- Az oldalas csíkokra vágjuk, sózzuk, meghintjük köménymaggal és tepsibe tesszük.
- Kevés olajjal leöntjük, mellé tesszük a negyedelt hagymát és fokhagymát és a karikára vágott répákat.
- Közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva pirosra sütjük, majd tálaljuk.
- A sütésből visszamaradt olajba belekeverjük a paradicsompürét és kevergetve megpirítjuk.
- Megszórjuk liszttel, tovább kevergetjük és pirítjuk, majd felengedjük a vörösborral és kevés vízzel.
- Felforraljuk és finom szűrőn az oldalasra szűrjük.
- Petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.
Ezt is kipróbálnád? Itt egy további finom oldalas recept!