Velőrózsa rántva

A megtisztított sertés velőt pogácsa alakúra formáljuk, hagyományos módon bundázzuk, forró olajban kisütjük és sült krumplival, és az elmaradhatatlan tartármártással tálaljuk.

A recept alatt két olyan egyszerű tippet is adunk, aminek felhasználásával még finomabb lesz az étel!

Velőrózsa rántva recept

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésvelő,
  • fél citrom,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • só,
  • 3 dl olaj a sütéshez.

Így készül a velőrózsa rántva

  1. A fejvelőt hideg vízbe áztatjuk, majd a hártyáját eltávolítjuk.
  2. Enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig takaréklángon forraljuk, majd a tűzről levéve saját levében hagyjuk kihűlni.
  3. Tiszta konyharuhával leszárítjuk, megsózzuk, és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk.
  4. Alakját kissé formázzuk, hogy pogácsára hasonlító legyen.
  5. Forró olajban ropogósra sütjük.

Hogyan lesz még finomabb a velőrózsa rántva?

Két apró trükk, hogy még finomabb legyen a velőrózsa: közvetlenül azután tálaljuk, ha kisült, továbbá a bundázáshoz használjunk száraz kifliből házilag készített morzsát!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + tizenhárom =

Scroll to top