A megtisztított sertés velőt pogácsa alakúra formáljuk, hagyományos módon bundázzuk, forró olajban kisütjük és sült krumplival, és az elmaradhatatlan tartármártással tálaljuk.
A recept alatt két olyan egyszerű tippet is adunk, aminek felhasználásával még finomabb lesz az étel!
Velőrózsa rántva recept
Hozzávalók
- 50 dkg sertésvelő,
- fél citrom,
- 8 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 15 dkg zsemlemorzsa,
- só,
- 3 dl olaj a sütéshez.
Így készül a velőrózsa rántva
- A fejvelőt hideg vízbe áztatjuk, majd a hártyáját eltávolítjuk.
- Enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig takaréklángon forraljuk, majd a tűzről levéve saját levében hagyjuk kihűlni.
- Tiszta konyharuhával leszárítjuk, megsózzuk, és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk.
- Alakját kissé formázzuk, hogy pogácsára hasonlító legyen.
- Forró olajban ropogósra sütjük.
Hogyan lesz még finomabb a velőrózsa rántva?
Két apró trükk, hogy még finomabb legyen a velőrózsa: közvetlenül azután tálaljuk, ha kisült, továbbá a bundázáshoz használjunk száraz kifliből házilag készített morzsát!