Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítve

Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell figyelni, hogy a máj hamarabb elkészül mint a hús, azaz később kell a lábasba tenni!

A finom pörkölt alapja a jól eltalált vöröshagyma mennyisége.

Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb
  • 30 dkg sertésmáj
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 2 – 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 – 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • só.

A vegyes pörkölt elkészítése

  1. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a felkockázott húst.
  2. Megsózzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Ha megpuhult a hús, hozzá adjuk a kockára vágott májat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  4. Néhány perc alatt készre pároljuk, főtt burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 − 14 =

Scroll to top