Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítve

Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell figyelni, hogy a máj hamarabb elkészül mint a hús, azaz később kell a lábasba tenni!

A finom pörkölt alapja a jól eltalált vöröshagyma mennyisége.

Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb
  • 30 dkg sertésmáj
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 2 – 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 – 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • só.

A vegyes pörkölt elkészítése

  1. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a felkockázott húst.
  2. Megsózzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Ha megpuhult a hús, hozzá adjuk a kockára vágott májat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  4. Néhány perc alatt készre pároljuk, főtt burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + kettő =

Scroll to top