Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell figyelni, hogy a máj hamarabb elkészül mint a hús, azaz később kell a lábasba tenni!
A finom pörkölt alapja a jól eltalált vöröshagyma mennyisége.
Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal
Hozzávalók
- 40 dkg sertéscomb
- 30 dkg sertésmáj
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 2 – 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 – 4 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só.
A vegyes pörkölt elkészítése
- A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a felkockázott húst.
- Megsózzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük.
- Ha megpuhult a hús, hozzá adjuk a kockára vágott májat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
- Néhány perc alatt készre pároljuk, főtt burgonyával tálaljuk.
- A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a felkockázott húst.
- Megsózzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük.
- Ha megpuhult a hús, hozzá adjuk a kockára vágott májat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
- Néhány perc alatt készre pároljuk, főtt burgonyával tálaljuk.