Tormás malachús

 A tormás malachús úgy készül, hogy szeletelés után feltesszük főni a húst. A folytatás a receptben!

 

Hozzávalók

  • 1,2 kg bőrös malachús,
  • 10 dkg kelkáposzta,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg karalábé,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • reszelt torma,
  • néhány szem bors,
  • só.

 

A tormás malachús elkészítése

  1. A bőrös malacot csontjával együtt féltenyérnyi darabokra vágjuk.
  2. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, és megsózzuk.
  3. Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket, a hagymát és a borsot.
  4. Mélyebb tálban, a zöldségekkel együtt tálaljuk, tetejére reszelt tormát szórunk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

hét − 5 =