Ez a húsos recept minimális fűszerezéssel készül. A tökéletese sült oldalas elkészítése sütőben ajánlott és a végeredmény isteni! Belül omlós, szaftos, kívül pedig ropogós!
Annak ellenére, hogy ez egy egyszerű recept, a végeredménnyel sokakat el tudsz kápráztatni. Igaz, a sült oldalas sütőben sütve nem lesz a diétázók kedvence. A tökéletes ízek azonban a sertéssültek kedvelőinek biztosan örömet okoznak majd.
Önálló főételként, vagy főzelékek mellé feltétnek kiváló a kívül ropogós, belül szaftos oldalas.
Sült oldalas recept sütőben
Az omlós oldalas titka, hogy megfelelő ideig maradjon a hús a sütőben. Akkor az igazi, ha elkészülte után szinte magától leválik a hús a csontról. Nézd meg milyen egyszerűen meg tudod ezt oldani:
Hozzávalók
- 80 dkg oldalas,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2-3 evőkanál mangalica zsír,
- 1 kávéskanál őrölt kömény,
- koriander,
- bors
- só.
Tökéletes sült oldalas elkészítése
- Az oldalast csonttal együtt ízlés szerinti csíkokra vágd.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A túl zsíros részeket leszedheted, de ha nem teszed, miután megsült a hús, az is nagyon finom lesz…
- Zsírozd ki egy tepsi alját, ezután a húst a tepsibe teszed, megsózod, őrölt köménnyel, kevés borssal meghinted, majd rakd mellé a hagymadarabokat és fokhagymát.
- Alufóliával fedd le a tepsit, úgy, hogy légmentesen zárjon (Ez a sült oldalas recept egyik legfontosabb lépése!), majd a 180 fokra előmelegített sütőt állítsd légkeveréses módba és kezd el sütni a húst.
- Fél óra múlva vedd vissza a sütő hőmérsékletét 160 fokra és így süsd tovább még kb.: egy órán át.
- Amikor a hús elkészült, vedd le az alufóliát és tekerd fel a sütőt 210 fokra. Kb.: 15 percig így süsd a húst. Az omlós sült oldalasnak ez a folyamat ad ropogós pírt.
- Tálaláskor tört burgonyával, párolt káposztával kínáld, vagy ahogy írtam, főzelékek mellé is kitűnő.
Próbáld ki, isteni az ilyen módon készített sült oldalas!
A kép alatt két hasznos tippet találsz a recepttel kapcsolatban!
TIPP: Ha kihűlt az oldalas, remek fogás lehet egy magyaros hidegtálon!
TIPP 2: A fokhagyma pucolás és gerezdjeire szedése után késel összetörheted, átnyomhatod fokhagyma nyomón, vagy késsel apróra vagdalhatod és úgy teszed (kened) a húsra. Intenzívebben lesz jelen az íze az ételben.
Összefoglaló
Sült oldalas recept elkészítése sütőben » kedvenc-receptek.hu
Ez a sült oldalas recept minimális fűszerezéssel készül. Sütőben sül és a végeredmény tökéletes: belül omlós, szaftos, kívül pedig ropogós!
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT10M
Főzési idő: PT1H30M
Összes idő: PT1H40M
Hozzávalók:
- sertésoldalas
- fokhagyma
- vöröshagyma
- őrölt kömény
- só
- víz
- zsír
- koriander
- bors
Recept útmutatások: Az omlós oldalas titka, hogy megfelelő ideig maradjon a hús a sütőben. Akkor az igazi, ha elkészülte után szinte magától leválik a hús a csontról. Először fólia alatt süsd, majd fólia nélkül grillezd meg!
4.53