Tökéletes sült oldalas elkészítése

Ez a húsos recept minimális fűszerezéssel készül. A tökéletese sült oldalas elkészítése sütőben ajánlott és a végeredmény isteni!  Belül omlós, szaftos, kívül pedig ropogós!

Annak ellenére, hogy ez egy egyszerű recept, a végeredménnyel sokakat el tudsz kápráztatni. Igaz, a sült oldalas sütőben sütve nem lesz a diétázók kedvence. A tökéletes ízek azonban a sertéssültek kedvelőinek biztosan örömet okoznak majd.

Önálló főételként, vagy főzelékek mellé feltétnek kiváló a kívül ropogós, belül szaftos oldalas.

Sült oldalas recept sütőben

Az omlós oldalas titka, hogy megfelelő ideig maradjon a hús a sütőben. Akkor az igazi, ha elkészülte után szinte magától leválik a hús a csontról. Nézd meg milyen egyszerűen meg tudod ezt oldani:

Hozzávalók

  • 80 dkg oldalas,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál mangalica zsír,
  • 1 kávéskanál őrölt kömény,
  • koriander,
  • bors
  • só.

Tökéletes sült oldalas elkészítése

Sült oldalas előkészítve sütésre

  1. Az oldalast csonttal együtt ízlés szerinti csíkokra vágd.
  2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  3. A túl zsíros részeket leszedheted, de ha nem teszed, miután megsült a hús, az is nagyon finom lesz…
  4. Zsírozd ki egy tepsi alját, ezután a húst a tepsibe teszed, megsózod, őrölt köménnyel, kevés borssal meghinted, majd rakd mellé a hagymadarabokat és fokhagymát.
  5. Alufóliával fedd le a tepsit, úgy, hogy légmentesen zárjon (Ez a sült oldalas recept egyik legfontosabb lépése!), majd a 180 fokra előmelegített sütőt állítsd légkeveréses módba és kezd el sütni a húst.
  6. Fél óra múlva vedd vissza a sütő hőmérsékletét 160 fokra és így süsd tovább még kb.: egy órán át.
  7. Amikor a hús elkészült, vedd le az alufóliát és tekerd fel a sütőt 210 fokra. Kb.: 15 percig így süsd a húst. Az omlós sült oldalasnak ez a folyamat ad ropogós pírt.
  8. Tálaláskor tört burgonyával, párolt káposztával kínáld, vagy ahogy írtam, főzelékek mellé is kitűnő.

Próbáld ki, isteni az ilyen módon készített sült oldalas!

A kép alatt két hasznos tippet találsz a recepttel kapcsolatban!

Sült oldalas akár hidgtálra is!

TIPP: Ha kihűlt az oldalas, remek fogás lehet egy magyaros hidegtálon!

TIPP 2: A fokhagyma pucolás és gerezdjeire szedése után késel összetörheted, átnyomhatod fokhagyma nyomón, vagy késsel apróra vagdalhatod és úgy teszed (kened) a húsra. Intenzívebben lesz jelen az íze az ételben.

Összefoglaló

Sült oldalas recept elkészítése sütőben » kedvenc-receptek.hu

Ez a sült oldalas recept minimális fűszerezéssel készül. Sütőben sül és a végeredmény tökéletes: belül omlós, szaftos, kívül pedig ropogós!

Típus: Főétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT1H30M

Összes idő: PT1H40M

Hozzávalók:

  • sertésoldalas
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • víz
  • zsír
  • koriander
  • bors

Recept útmutatások: Az omlós oldalas titka, hogy megfelelő ideig maradjon a hús a sütőben. Akkor az igazi, ha elkészülte után szinte magától leválik a hús a csontról. Először fólia alatt süsd, majd fólia nélkül grillezd meg!

Szerkesztő Értékelése:
4.53

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenegy − egy =