Tepsis pecsenye

Tepsis pecsenye
Ha gyorsan készítenél finomat, ahhoz itt egy finom ötlet: tepsis pecsenye

A tepsis pecsenye egyszerűen elkészíthető, ezért lesz a háziasszonyok kedvence. Szinte csak darabolni, szeletelni kell, összerakni a tepsiben és megsütni. Pillanatok alatt elkészíthető és mégis nagyon finom!

Ez a tepsis rakott étel nehézség nélkül elkészíthető, mert semmit nem kell elősütni, vagy előfőzni, csak belerakjuk a tepsibe és sütjük. Nem kell külön köretet készítenünk a húshoz, hiszen minden együtt sül készre. Lássuk a receptet:

Tepsis pecsenye recept

Mitől pecsenye? Mert frissen készül, ízes és szaftos étel.

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb,
  • 80 dkg burgonya,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 20 dkg bacon szalonna,
  • kevés olaj,
  • sertéssült fűszersó.

Tepsis pecsenye elkészítése

  1. A húst tisztítsd meg és szeld fel vékony szeletekre, kicsit feregesd ki, de nem kell készre klopfolni, mint a rántott szelethez.
  2. A tepsit készítsd elő a sütéshez, vékonyan kend be a belsejét olajjal.
  3. Kapcsold be a sütőt, 180 fokon melegítsd elő.
  4. A felszeletelt húsok mindkét oldalát szórd meg sertéssült fűszersóval, és a rakd le a tepsi aljára.
  5. A hagymát vékony karikákra vágd, és tedd a tepsis pecsenye húsra, majd a nagyobb gerezdekre vágott burgonyával takard be. (A méretekre vonatkozóan támpontot adhat a recept tetején lévő fotó!)
  6. A tepsi tetejére kockázott baconszalonnát szórj, és locsold meg egy kevés vízzel, majd tedd be az előmelegített sütőbe.
  7. Alufólia alatt párold addig, míg a krumpli megpuhul, majd vedd le a fóliát, tedd vissza a sütőbe és süsd készre. Hidd el látni fogod, mikor van készen. A tepsis pecsenye sütési ideje nagyjából egy óra.
  8. Piros káposztával, ízlés szerint erős paprikával tálald.

További tippek a tepsis pecsenyéhez

A sertéscomb helyett használhatsz tarját is. A sertéskarajt nem ajánlom, mert az túl száraz lenne ehhez az ételhez.

A vöröshagyma helyett próbáld ki fokhagymával. Zúzd össze, vagy vágd fel apróra és szórd meg vele a húst, miután megszórtad a fűszersóval.

Ha nem szereted az előre elkészített fűszerkeveréket, ízesítsd a húst a saját elképzeléseid szerint. Ki szólna bele mit és hogyan csinálsz?

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Tepsis pecsenye recept sertéshúsból
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =

Scroll to top