A tavaszi tarhonyás hús friss zöldségekkel készült finom étel. A receptben szerepel zöldpaprika, zöldborsó, paradicsom és sárgarépa is – ettől tavaszias a tarhonyás hús!
Több edényre is szükség lesz a főzés során, mivel a húst, a tarhonyát és a zöldségeket is külön készítjük el, a végén pedig összekeverjük őket, így áll össze a finom egytálétel.
Tavaszi tarhonyás hús recept
Hozzávalók
- 60 dkg sertéslapocka,
- 50 dkg tarhonya,
- 2 fej hagyma,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- sárgarépa,
- zöldborsó,
- 4 evőkanál olaj
- pirospaprika, őrölt bors, só.
Tavaszi tarhonyás hús elkészítése
- A sertéshúst alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
- Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
- Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán a húst, végül megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha szükséges, öntsünk alá egy kevés vizet, de általában a saját levében is puhára párolódik.
- A tarhonyát egy másik edényben 2 evőkanál forró olajban aranysárgára pirítjuk, majd kétszer annyi térfogatú sós vízzel felöntjük, borsozzuk, lefedve puhára főzzük.
- Amint a tarhonya a vizet elfőtte, levesszük a tűzhelyről és pár percig még fedő alatt hagyjuk.
- A megtisztított sárgarépát felkockázzuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- Amikor minden megfőtt, a tarhonyát és a húst összekeverjük, majd hozzá adjuk a zöldborsót és a sárgarépát.
- Ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.
Ha felmerült benned, hogy el lehet-e készíteni ezt a tarhonyás hús receptet csirkemellből, akkor a válaszom egyértelmű: igen!
A tarhonya főzéséhez használhatsz maradék hús- vagy csontlevest, vagy leveskockából készíthetsz új levet.
A recepthez a hagyományos tarhonyát, azaz a reszelt száraz tésztát ajánljuk. A gépi, szabályos alakú kis gömbökből álló tarhonyával kevésbé ízletes a tavaszi tarhonyás hús.