Szüreti fűszeres máj

A szüreti fűszeres máj sertéshúsból és sertésmájból készül, egyenlő arányban tartalmazza ezeket. Megpároljuk a húst majd zsírjára pirítjuk. Csak ezután adjuk hozzá a májat!

Szüreti fűszeres máj hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscomb,
  • 30 dkg máj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • majoránna, pirospaprika, őrölt bors, só

Szüreti fűszeres máj elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal hozzákeverjük az apró kockára vágott húst.
  2. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor megpuhult, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a felkockázott májat.
  4. Erős tűzön hirtelen lepirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
  5. Főtt burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 5 =

Scroll to top