Szüreti fűszeres máj

A szüreti fűszeres máj sertéshúsból és sertésmájból készül, egyenlő arányban tartalmazza ezeket. Megpároljuk a húst majd zsírjára pirítjuk. Csak ezután adjuk hozzá a májat!

Szüreti fűszeres máj hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscomb,
  • 30 dkg máj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • majoránna, pirospaprika, őrölt bors, só

Szüreti fűszeres máj elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal hozzákeverjük az apró kockára vágott húst.
  2. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor megpuhult, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a felkockázott májat.
  4. Erős tűzön hirtelen lepirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
  5. Főtt burgonyával tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 × 2 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close