A szüreti fűszeres máj sertéshúsból és sertésmájból készül, egyenlő arányban tartalmazza ezeket. Megpároljuk a húst majd zsírjára pirítjuk. Csak ezután adjuk hozzá a májat!
Szüreti fűszeres máj hozzávalók, elkészítés
Hozzávalók
- 30 dkg sertéscomb,
- 30 dkg máj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3-4 evőkanál olaj,
- majoránna, pirospaprika, őrölt bors, só
Szüreti fűszeres máj elkészítés
- A finomra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal hozzákeverjük az apró kockára vágott húst.
- Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor megpuhult, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a felkockázott májat.
- Erős tűzön hirtelen lepirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
- Főtt burgonyával tálaljuk.