Szalonnás sertésborda

A szalonnás sertésborda köretének elkészítését most nem taglaljuk, elsősorban a finom hús sütésére koncentrálunk.

Lássuk hát a szalonnás borda elkészítését! A húsból 4 szeletet vágunk…

Szalonnás sertésborda hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj (borda),
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 15 dkg angolszalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Szalonnás sertésborda recept

  1. A sertésbordát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A hús szeleteket nagyra, vékonyra kiveregetjük, megsózzuk és meghintjük borssal.
  3. Mindegyik szeletet megkenjük zúzott fokhagymával, majd egy-egy szelet vékony angolszalonnát, és hagymakarikákat fektetünk rájuk.
  4. A szeleteket behajtjuk, hústűvel megtűzzük, és kevés forró olajban hirtelen megsütjük.
  5. Sült burgonyával tálaljuk.

Azonnal, frissen tálaljuk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 + tizenegy =

Scroll to top