Szalonnás sertésborda

A szalonnás sertésborda köretének elkészítését most nem taglaljuk, elsősorban a finom hús sütésére koncentrálunk.

Lássuk hát a szalonnás borda elkészítését! A húsból 4 szeletet vágunk…

Szalonnás sertésborda hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj (borda),
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 15 dkg angolszalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Szalonnás sertésborda recept

  1. A sertésbordát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A hús szeleteket nagyra, vékonyra kiveregetjük, megsózzuk és meghintjük borssal.
  3. Mindegyik szeletet megkenjük zúzott fokhagymával, majd egy-egy szelet vékony angolszalonnát, és hagymakarikákat fektetünk rájuk.
  4. A szeleteket behajtjuk, hústűvel megtűzzük, és kevés forró olajban hirtelen megsütjük.
  5. Sült burgonyával tálaljuk.

Azonnal, frissen tálaljuk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − négy =

Scroll to top