Sült vér

Aki már volt disznóölésen, az tudja, hogy milyen finom ez az étel, a friss sült vér általában a böllér és a házigazda kiváltsága. A recept tehát úgy kezdődik: öljünk le egy disznót és a megszúrt állat vérét gyűjtsük össze…

Sült vér hozzávalói, elkészítése

A sült vér titka, hogy nem szabad sokáig főzni/sütni, csak egyet lobbanjon!

Hozzávalók

  • 1 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 dl sertésvér,
  • bors őrölve, ízlés szerint,
  • só ízlés szerint,

Sült vér elkészítése

  1. A vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzá öntjük a gyengén sózott sertésvért.
  2. Állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg lágy állagú lesz.
  3. Ha kész, borssal fűszerezzük, friss kenyérrel fogyasztjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 + 1 =

Scroll to top