Aki már volt disznóölésen, az tudja, hogy milyen finom ez az étel, a friss sült vér általában a böllér és a házigazda kiváltsága. A recept tehát úgy kezdődik: öljünk le egy disznót és a megszúrt állat vérét gyűjtsük össze…
Sült vér hozzávalói, elkészítése
A sült vér titka, hogy nem szabad sokáig főzni/sütni, csak egyet lobbanjon!
Hozzávalók
- 1 dl olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 dl sertésvér,
- bors őrölve, ízlés szerint,
- só ízlés szerint,
Sült vér elkészítése
- A vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzá öntjük a gyengén sózott sertésvért.
- Állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg lágy állagú lesz.
- Ha kész, borssal fűszerezzük, friss kenyérrel fogyasztjuk.