Egyben fogjuk megsütni a karajt, és csak utána szeleteljük fel. Először tepsibe tesszük, meglocsoljuk forró zsiradékkal, majd kevés vízzel betesszük a sütőbe… Talán a nevéből is kiderül, ez egy szalonnás, hagymás húsétel lesz:
Sült karaj
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- só
- olaj a sütéshez
Egyben sült sertéskaraj parasztosan készítve
- A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, kevés vizet öntünk alá és gyakran locsolgatva megsütjük.
- A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk és kisütjük.
- A felkockázott burgonyát forró olajban pirosra sütjük.
- A szalonnapörcöt, a hagymát és a sültburgonyát összekeverjük és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és köretként a felszeletelt finom karaj mellé tálaljuk.
Szalonnapörc: a szalonna összevágva, kisütve. Más szóval a szalonna töpörtyűje.
Mi így készítjük, parasztosan a sült karajt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!