Sült karaj parasztosan, tepsiben készítve

Egyben fogjuk megsütni a karajt, és csak utána szeleteljük fel. Először tepsibe tesszük, meglocsoljuk forró zsiradékkal, majd kevés vízzel betesszük a sütőbe… Talán a nevéből is kiderül, ez egy szalonnás, hagymás húsétel lesz:

Sült karaj

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

Egyben sült sertéskaraj parasztosan készítve

  • A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, kevés vizet öntünk alá és gyakran locsolgatva megsütjük.
  • A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk és kisütjük.
  • A felkockázott burgonyát forró olajban pirosra sütjük.
  • A szalonnapörcöt, a hagymát és a sültburgonyát összekeverjük és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és köretként a felszeletelt finom karaj mellé tálaljuk.

Szalonnapörc: a szalonna összevágva, kisütve. Más szóval a szalonna töpörtyűje.

Mi így készítjük, parasztosan a sült karajt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + egy =

Scroll to top