Sült karaj parasztosan, tepsiben készítve

Egyben fogjuk megsütni a karajt, és csak utána szeleteljük fel. Először tepsibe tesszük, meglocsoljuk forró zsiradékkal, majd kevés vízzel betesszük a sütőbe… Talán a nevéből is kiderül, ez egy szalonnás, hagymás húsétel lesz:

Sült karaj

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

Egyben sült sertéskaraj parasztosan készítve

  • A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, kevés vizet öntünk alá és gyakran locsolgatva megsütjük.
  • A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk és kisütjük.
  • A felkockázott burgonyát forró olajban pirosra sütjük.
  • A szalonnapörcöt, a hagymát és a sültburgonyát összekeverjük és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és köretként a felszeletelt finom karaj mellé tálaljuk.

Szalonnapörc: a szalonna összevágva, kisütve. Más szóval a szalonna töpörtyűje.

Mi így készítjük, parasztosan a sült karajt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 16 =

Scroll to top