Stefánia vagdalt

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Stefánia vagdalt | kedvenc-receptek.huA Stefánia vagdalthoz hagymát pirítunk, megfőzzük a tojásokat. Ezután összedolgozzuk a vagdaltat, majd beleágyazzuk a tojásokat és készre formázzuk a vizes kezünkkel. Ugye mindenki megtalálja a fenti bőségtálon a kész Stefánia vagdaltunkat?

Stefánia vagdalt hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg lapocka,
  • 2 zsemle,
  • 2 főtt tojás,
  • 2 tojás,
  • 1 tojássárgája,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika, őrölt bors, só.

Stefánia vagdalt elkészítése

  1. A húst ledaráljuk (ha nem daráltattuk le a húsboltban).
  2. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húshoz, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával fűszerezzük, beletesszük a nyers tojásokat, a beáztatott, kinyomkodott zsemléket.
  3. Jól összedolgozzuk, majd kissé bevizezett asztallapon a húst 1 cm vastag téglalappá formáljuk.
  4. A főtt tojásokat ráfektetjük, a húst felgöngyöljük, és vizes kézzel rúd alakúra formáljuk.
  5. Olajozott tepsibe tesszük, felületét tojás sárgájával bekenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

TIPP√: Ha nem akarja, hogy csak egy nagy fehér kör legyen a stefánia vagdalt szelet közepén, akkor mielőtt a főtt tojásokat elhelyezi, az aljukat és a tetejüket sárgájáig vágja le!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + nyolc =