Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt - egyben sült vagdalt a közepén főtt tojássalA Stefánia vagdalt az az egyben sült, általában sertéshúsból készült étel, melynek a közepében főtt tojás van. Így amikor felszeleteled, a nagy sárga közepű kör ott virít a vagdalt közepén. Izgalmas, színes étel!

A recept nem nagyon bonyolult. Először hagymát pirítunk, megfőzzük a tojásokat. Ezután összedolgozzuk a vagdaltat, majd beleágyazzuk a tojásokat és készre formázzuk a vizes kezünkkel. Ha a “sima” egyben sült fasírt receptjét keresed, kattints a linkre!

Ugye mindenki megtalálja a fenti bőségtálon a kész Stefánia vagdaltunkat?

Stefánia vagdalt recept

De hívhatod akár Stefánia szeletnek, fasírozottnak is – van ahol így ismerik. Nézd meg a hozzávalókat és az elkészítés leírását: neked is menni fog!

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés lapocka,
  • 2 zsemle,
  • 2 főtt tojás,
  • 2 tojás nyersen,
  • 1 tojássárgája,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika, őrölt bors, só.

Stefánia vagdalt készítése lépésről lépésre

    1. A húst mosd meg, töröld szárazra, majd daráld le (érdemes otthon ledarálni a húst, mert így meg tudod tisztítani felhasználás előtt).
    2. Áztasd be a zsemléket csapvízben, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
    3. Kevés olajban a finomra vágott hagymát pirítsd meg, add hozzá a darált húshoz, sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával fűszerezd, tedd bele a nyers tojásokat, a beáztatott, kinyomkodott zsemléket.
    4. Jól dolgozd össze, majd kissé bevizezett asztallapon a húst kb.: 1 cm vastag téglalappá formáld.
    5. A főtt tojásokat ráfekteted, a húst felgöngyölöd, és vizes kézzel rúd alakúra formáld.
    6. Olajozott tepsibe teszed, a felületét tojás sárgájával bekened.
    7. Fedd le a tepsit alufóliával, és süsd 180 fokon légkeveréses fokozatban 60 percig.
    8. Egy óra múlva vedd le a fóliát, állítsd át a sütőt 220 fokra, és süsd kb.: 25 percig.
    9. Ha úgy látod elkészült a stefánia vagdalt, vedd a ki a sütőből és pihentesd kicsit és csak utána szeleteled.

Szerintem ez a legfinomabb Stefánia szelet – de lehet velem vitatkozni!

Hogyan fogyasztjuk a Stefánia vagdaltat?

Főételként remek ebéd vagy vacsora. Köretként én krumplipürét javasolok hozzá.

Feltétként remek kiegészítő a főzelékekhez: Tejfölös krumplifőzelékhez, Lencsefőzelékhez, vagy akár Kelkáposzta főzelékhez is.

Ahogy a fotómon látod, a hidegtálon is jól mutat! És hogy minden szelet izgalmasan színes legyen, arra itt adok egy tippet:

TIPP√: Ha nem akarod, hogy csak egy nagy fehér kör legyen a stefánia szelet közepén, akkor mielőtt a főtt tojásokat elhelyezed a darált húsos masszában, az aljukat és a tetejüket sárgájáig vágd le!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Stefánia vagdalt
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 6 =

Scroll to top