Sonkás hús őzgerincformában sütve

Sonkás hús őzgerincformában sütve egy jellegzetesen húsvéti recept. A sonka ugyan nem csak a húsvét kedvelt étele, egész évben szívesen fogyasztjuk. Év közben általában annyit vásárolunk a sonkából, amennyit el is fogyasztunk, de talán húsvétkor – az egyéb finomságok miatt – marad meg belőle valamennyi.

Sebaj, készítsünk sonkás húst a maradékból!

Vagdaltszerű ízletes ételünk elkészítése az egyik legpraktikusabb és legfinomabb módja a maradék húsvéti sonka felhasználásának. Azt a sonkát, amivel korábban degeszre zabáltuk magunkat – és ezért lehet, hogy meg is untuk – daráljuk bele a masszába nyugodtan!

Sonkás hús őzgerincformában recept

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéshús,
  • 20 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 2 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • reszelt gyömbér,
  • kakukkfű,
  • só.

Így készül a sonkás hús maradék sonkából

  1. Tejben megáztatjuk a zsemléket.
  2. A sovány sertéshúst, a maradék főtt sonkát, a tejben áztatott és jól kicsavart zsemléket együtt ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, gyömbérrel, kakukkfűvel fűszerezzük.
  4. Kiolajozott őzgerincformába tömködjük, és közepes hőmérsékletű sütőben 35-40 percig sütjük.
  5. Felszeletelve majonézes burgonyával, vagy hagymás burgonyasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ebbe a receptbe nem tettünk hagymát, pedig a legtöbb hasonló étel úgy kezdődik, hogy az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, és a hozzáadjuk a darált húshoz. Semmi nem tiltja, hogy te hagymával készítsd, de hidd el, anélkül is finom az őzgerincformában megsütött sonkás hús.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

7 + 1 =