A roston sült karaj esetén attól lehet tartani, hogy az egyébként is száraz hús, a parázs felett még jobban kiszárad, ami már az ízek és az élvezet rovására megy. Ezt elkerülendő hirtelen kell megsütni ezt a fajta húst, hogy belül finom szaftos maradjon.
Roston úgy tudsz valamit hirtelen sütni, ha nagy hőfokon sütöd, azaz izzik a parázs és a rostély közel van az izzó faszénhez.
A hússzeletekre tálaláskor fűszerezett vajat teszünk. Ez currys, kapros, gombás vagy mustáros is lehet.
Sertéskaraj roston sütve recept
Hozzávalók
- 8 db 6-7 dekás sertéskaraj,
- só,
- őrölt bors,
- 1 evőkanálnyi olaj,
- 3 dl sör,
- ízlés szerint fűszerezett vaj.
Így készül a sertéskaraj, roston sütve
- A bordákat sózzuk, borsozzuk és olajjal bekenve állni hagyjuk.
- Készítéskor a szelet húsokat a rostélyra rakjuk, sütés közben sörrel többször meglocsoljuk.
- Kb. 10 perc alatt elkészül.
- Köretként valamilyen kevert salátát készítsünk.
- Például majonézes burgonya jól illik mellé.
A gasztro blogunk cikkében részletesen összefoglaltuk azokat a tudnivalókat, melyek segítenek, hogy finomabb legyen a roston sült ételed: Grillezési tippek
Ez teszik, ezt megosztom!