Sertéskaraj roston sütve

A roston sült karaj esetén attól lehet tartani, hogy az egyébként is száraz hús, a parázs felett még jobban kiszárad, ami már az ízek és az élvezet rovására megy.  Ezt elkerülendő hirtelen kell megsütni ezt a fajta húst, hogy belül finom szaftos maradjon.

Roston úgy tudsz valamit hirtelen sütni, ha nagy hőfokon sütöd, azaz izzik a parázs és a rostély közel van az izzó faszénhez.

A hússzeletekre tálaláskor fűszerezett vajat teszünk. Ez currys, kapros, gombás vagy mustáros is lehet.

Sertéskaraj roston sütve recept

Hozzávalók

  • 8 db 6-7 dekás sertéskaraj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 evőkanálnyi olaj,
  • 3 dl sör,
  • ízlés szerint fűszerezett vaj.

Így készül a sertéskaraj, roston sütve

  1. A bordákat sózzuk, borsozzuk és olajjal bekenve állni hagyjuk.
  2. Készítéskor a szelet húsokat a rostélyra rakjuk, sütés közben sörrel többször meglocsoljuk.
  3. Kb. 10 perc alatt elkészül.
  4. Köretként valamilyen kevert salátát készítsünk.
  5. Például majonézes burgonya jól illik mellé.
A gasztro blogunk cikkében részletesen összefoglaltuk azokat a tudnivalókat, melyek segítenek, hogy finomabb legyen a roston sült ételed: Grillezési tippek
Recept összefoglaló
Recept:
Sertéskaraj roston sütve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

14 − négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close