
Sertésflekken recept
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 8 dkg zsír,
- fokhagyma ízlés szerint,
- 1 kg burgonya,
- só, őrölt bors fűszerpaprika.
- saláták, fejes káposzta.
Sertésflekken elkészítése
- A tarját felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük.
- A szalonnát csíkokra vágjuk, a bőrét meghagyjuk és bevagdaljuk.
- A fatálat körbe rakjuk a salátákkal, káposztával.
- A megtisztított krumplit feldaraboljuk és bő, forró zsírban (olajban) megsütjük.
- A hússzeleteket eközben hirtelen, kevés zsiradékon kisütjük.
- A tálalás alatt a szalonnákat a hús visszamaradt zsiradékában pirosra, kakastaréj alakúra sütjük.
- A fatál közepére sült burgonyát teszünk, a tetejére a pirospaprikával megszórt hússzeleteket és szalonnát, saját zsírjával meglocsoljuk és forrón kínáljuk.
TIPP√: Finomabb lesz a hús, ha fűszerezés után egy napig a hűtőszekrényben pihentetjük. A sertésflekkenhez remekül passzol valamilyen fokhagymás öntet.
Recept összefoglaló

Recept:
Sertésflekken recept
Szerző:
kedvenc-receptek.hu
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje: