Sertésborda szőlősgazda módra

A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. Sertés ételünkhöz köretként sült burgonyát ajánlunk.

Sertésborda szőlősgazda módra hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 20 dkg sertésmáj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Sertésborda szőlősgazda módra elkészítés

  1. A kiveregetett hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban megsütjük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát, hagymát, és a borsót.
  3. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  4. Végül hozzákeverjük a külön sütött, csíkokra vágott májat.
  5. Az így elkészített ragut a bordák tetejére halmozzuk.
  6. Köretnek sült burgonyát és paradicsomsalátát adunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 11 =

Scroll to top