Sertésborda szőlősgazda módra

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. Sertés ételünkhöz köretként sült burgonyát ajánlunk.

Sertésborda szőlősgazda módra hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 20 dkg sertésmáj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Sertésborda szőlősgazda módra elkészítés

  1. A kiveregetett hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban megsütjük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát, hagymát, és a borsót.
  3. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  4. Végül hozzákeverjük a külön sütött, csíkokra vágott májat.
  5. Az így elkészített ragut a bordák tetejére halmozzuk.
  6. Köretnek sült burgonyát és paradicsomsalátát adunk hozzá.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =