A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. Sertés ételünkhöz köretként sült burgonyát ajánlunk.
Sertésborda szőlősgazda módra hozzávalók, elkészítés
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj,
- 20 dkg sertésmáj,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3-4 evőkanál olaj,
- 1 csokor petrezselyem,
- őrölt bors,
- só.
Sertésborda szőlősgazda módra elkészítés
- A kiveregetett hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban megsütjük.
- A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát, hagymát, és a borsót.
- Amikor a hagyma üvegesedni kezd, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
- Végül hozzákeverjük a külön sütött, csíkokra vágott májat.
- Az így elkészített ragut a bordák tetejére halmozzuk.
- Köretnek sült burgonyát és paradicsomsalátát adunk hozzá.