Sertésborda szőlősgazda módra

A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. Sertés ételünkhöz köretként sült burgonyát ajánlunk.

Sertésborda szőlősgazda módra hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 20 dkg sertésmáj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Sertésborda szőlősgazda módra elkészítés

  1. A kiveregetett hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban megsütjük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát, hagymát, és a borsót.
  3. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  4. Végül hozzákeverjük a külön sütött, csíkokra vágott májat.
  5. Az így elkészített ragut a bordák tetejére halmozzuk.
  6. Köretnek sült burgonyát és paradicsomsalátát adunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

Scroll to top