Savanyú vetrece sertésszívből

A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.

Savanyú vetrece recept sertésszívből

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg liszt,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • citrom,
  • só.

Savanyú vetrece készítése sertésszívből

  1. A sertésszívet ceruza vastagságú csíkokra aprítjuk.
  2. A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szívet.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve, letakarva pároljuk.
  4. Amikor a szív megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, citromlével gyengén savanyítjuk, majd jól összeforraljuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =

Scroll to top