Savanyú vetrece sertésszívből

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.

Savanyú vetrece recept sertésszívből

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg liszt,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • citrom,
  • só.

Savanyú vetrece készítése sertésszívből

  1. A sertésszívet ceruza vastagságú csíkokra aprítjuk.
  2. A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szívet.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve, letakarva pároljuk.
  4. Amikor a szív megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, citromlével gyengén savanyítjuk, majd jól összeforraljuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − négy =