A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.
Savanyú vetrece recept sertésszívből
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- 4 dkg liszt,
- 4 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- citrom,
- só.
Savanyú vetrece készítése sertésszívből
- A sertésszívet ceruza vastagságú csíkokra aprítjuk.
- A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szívet.
- Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve, letakarva pároljuk.
- Amikor a szív megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, citromlével gyengén savanyítjuk, majd jól összeforraljuk.
- Párolt rizzsel tálaljuk.