Savanyú vetrece sertésszívből

A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.

Savanyú vetrece recept sertésszívből

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg liszt,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • citrom,
  • só.

Savanyú vetrece készítése sertésszívből

  1. A sertésszívet ceruza vastagságú csíkokra aprítjuk.
  2. A finomra vágott hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a szívet.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve, letakarva pároljuk.
  4. Amikor a szív megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, citromlével gyengén savanyítjuk, majd jól összeforraljuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

kettő × 3 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close