Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal

Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem szereti mindenki, de ez nem is baj. Ha elkészíted, tegyél tálaláskor italt is az asztalra, mert a savanyú étel után megszomjazik az ember!

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal recept

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéstüdő,
  • 50 dkg sertésszív,
  • 2 tej vöröshagyma,
  • néhány szem bors,
  • 2 babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg csemegeuborka,
  • 2 dkg kapribogyó,
  • 1 citrom leve és héja,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 dkg cukor,
  • pirospaprika,
  • 1 evőkanál mustár,
  • só.

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal elkészítése

  1. A tüdőt és a szívet egy egész hagymával, szemes borssal, babérlevéllel, sóval ízesített vízben puhára főzzük.
  2. Amikor kihűlt, a levéből kivesszük, és csíkokra vágjuk.
  3. 1 fej hagymát, a fokhagymát, a hámozott csemegeuborkát, a kapribogyót és a citromhéjat együtt finomra vágjuk.
  4. Olajjal, liszttel és cukorral barna színű rántást készítünk, hozzáadjuk az összevágott fűszerféléket, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük a tüdő főzőlevével.
  5. Habverővel simára keverjük, és jól összeforraljuk. A mártást mustárral, citromlével ízesítjük.
  6. Beletesszük az összevágott tüdőt és szívet, majd még 2-3 percig forraljuk.
  7. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Jó ha tudod: A szalontüdőt szokás még pejsliként, vagy pájsliként is emlegetni!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 4 =

Scroll to top