Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem szereti mindenki, de ez nem is baj. Ha elkészíted, tegyél tálaláskor italt is az asztalra, mert a savanyú étel után megszomjazik az ember!
Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal recept
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstüdő,
- 50 dkg sertésszív,
- 2 tej vöröshagyma,
- néhány szem bors,
- 2 babérlevél,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg csemegeuborka,
- 2 dkg kapribogyó,
- 1 citrom leve és héja,
- 4 evőkanál olaj,
- 8 dkg liszt,
- 2 dkg cukor,
- pirospaprika,
- 1 evőkanál mustár,
- só.
Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal elkészítése
- A tüdőt és a szívet egy egész hagymával, szemes borssal, babérlevéllel, sóval ízesített vízben puhára főzzük.
- Amikor kihűlt, a levéből kivesszük, és csíkokra vágjuk.
- 1 fej hagymát, a fokhagymát, a hámozott csemegeuborkát, a kapribogyót és a citromhéjat együtt finomra vágjuk.
- Olajjal, liszttel és cukorral barna színű rántást készítünk, hozzáadjuk az összevágott fűszerféléket, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük a tüdő főzőlevével.
- Habverővel simára keverjük, és jól összeforraljuk. A mártást mustárral, citromlével ízesítjük.
- Beletesszük az összevágott tüdőt és szívet, majd még 2-3 percig forraljuk.
- Zsemlegombóccal tálaljuk.
Jó ha tudod: A szalontüdőt szokás még pejsliként, vagy pájsliként is emlegetni!