Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal

Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem szereti mindenki, de ez nem is baj. Ha elkészíted, tegyél tálaláskor italt is az asztalra, mert a savanyú étel után megszomjazik az ember!

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal recept

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéstüdő,
  • 50 dkg sertésszív,
  • 2 tej vöröshagyma,
  • néhány szem bors,
  • 2 babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg csemegeuborka,
  • 2 dkg kapribogyó,
  • 1 citrom leve és héja,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 dkg cukor,
  • pirospaprika,
  • 1 evőkanál mustár,
  • só.

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal elkészítése

  1. A tüdőt és a szívet egy egész hagymával, szemes borssal, babérlevéllel, sóval ízesített vízben puhára főzzük.
  2. Amikor kihűlt, a levéből kivesszük, és csíkokra vágjuk.
  3. 1 fej hagymát, a fokhagymát, a hámozott csemegeuborkát, a kapribogyót és a citromhéjat együtt finomra vágjuk.
  4. Olajjal, liszttel és cukorral barna színű rántást készítünk, hozzáadjuk az összevágott fűszerféléket, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük a tüdő főzőlevével.
  5. Habverővel simára keverjük, és jól összeforraljuk. A mártást mustárral, citromlével ízesítjük.
  6. Beletesszük az összevágott tüdőt és szívet, majd még 2-3 percig forraljuk.
  7. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Jó ha tudod: A szalontüdőt szokás még pejsliként, vagy pájsliként is emlegetni!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

hét + kettő =