Puttonyosok kenyere

tarja, sertéstarja, sült tarjaA puttonyosok kenyere a szüret alatt az leszedett szőlőt összegyűjtő, nehéz fizikai munkát végző emberek étele. A megsütött tarját ráhelyezzük a pirított, szaftban forgatott kenyérre.

Puttonyosok kenyere hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 8 szelet kenyér,
  • 20 dkg csemegeuborka,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • pirospaprika, őrölt bors, só.

Puttonyosok kenyere elkészítése

  1. A húsból kb. 5 dkg-os szeleteket vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megsütjük.
  2. Meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Fedővel letakarva puhára pároljuk.
  4. A kenyérszeleteket zsír nélkül a sütőben rózsaszínűre pirítjuk, majd a hús zsírjában átforgatjuk.
  5. Mindegyik kenyérre 2 szelet húst, és csíkokra vágott uborkát helyezünk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + tizennyolc =

Scroll to top