A puttonyosok kenyere a szüret alatt az leszedett szőlőt összegyűjtő, nehéz fizikai munkát végző emberek étele. A megsütött tarját ráhelyezzük a pirított, szaftban forgatott kenyérre.
Puttonyosok kenyere hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 80 dkg sertéstarja,
- 8 szelet kenyér,
- 20 dkg csemegeuborka,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3-4 evőkanál olaj,
- pirospaprika, őrölt bors, só.
Puttonyosok kenyere elkészítése
- A húsból kb. 5 dkg-os szeleteket vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megsütjük.
- Meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- Fedővel letakarva puhára pároljuk.
- A kenyérszeleteket zsír nélkül a sütőben rózsaszínűre pirítjuk, majd a hús zsírjában átforgatjuk.
- Mindegyik kenyérre 2 szelet húst, és csíkokra vágott uborkát helyezünk.