Puttonyosok kenyere

A puttonyosok kenyere a szüret alatt az leszedett szőlőt összegyűjtő, nehéz fizikai munkát végző emberek étele. A megsütött tarját ráhelyezzük a pirított, szaftban forgatott kenyérre.

Puttonyosok kenyere hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 8 szelet kenyér,
  • 20 dkg csemegeuborka,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • pirospaprika, őrölt bors, só.

Puttonyosok kenyere elkészítése

  1. A húsból kb. 5 dkg-os szeleteket vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megsütjük.
  2. Meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Fedővel letakarva puhára pároljuk.
  4. A kenyérszeleteket zsír nélkül a sütőben rózsaszínűre pirítjuk, majd a hús zsírjában átforgatjuk.
  5. Mindegyik kenyérre 2 szelet húst, és csíkokra vágott uborkát helyezünk.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × három =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház