A sertéskaraj és a füstölt sonka ízei dominálnak a prágai hústekercsben. A főtt-füstölt sonka helyett főtt-füstölt tarjából, vagy hasonló termékből is elkészíthető. Ez a recept egy újabb tipp a húsvéti maradék felhasználására!
A prágai hústekercs hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj,
- 25 dkg főtt-füstölt sonka,
- 1 dl tejföl,
- 5 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 12 dkg zsemlemorzsa,
- 3 dl olaj,
- só.
A prágai hústekercs elkészítése
- A főtt-füstölt sonkát megdaráljuk és összekeverjük a tejföllel.
- A kicsontozott, felszeletelt karajt jól kiveregetjük, a szeletek közepébe a tejfölös sonkából egy-egy halmot teszünk, majd a húst feltekerjük.
- Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, forró olajban kisütjük.
- Burgonyapürével, rizzsel, vagy szalmakrumplival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk a prágai hústekercshez!