Prágai hústekercs

Prágai hústekercsA sertéskaraj és a füstölt sonka ízei dominálnak a prágai hústekercsben. A főtt-füstölt sonka helyett főtt-füstölt tarjából, vagy hasonló termékből is elkészíthető. Ez a recept egy újabb tipp a húsvéti maradék felhasználására!

A prágai hústekercs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 25 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 1 dl tejföl,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 12 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

A prágai hústekercs elkészítése

  1. A főtt-füstölt sonkát megdaráljuk és összekeverjük a tejföllel.
  2. A kicsontozott, felszeletelt karajt jól kiveregetjük, a szeletek közepébe a tejfölös sonkából egy-egy halmot teszünk, majd a húst feltekerjük.
  3. Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, forró olajban kisütjük.
  4. Burgonyapürével, rizzsel, vagy szalmakrumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk a prágai hústekercshez!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

Scroll to top