Amikor a pirított vesevelőt készítjük, a veséből tisztításkor a fehér részeket alaposan távolítsuk el! Aki nem jár el kellő körültekintéssel az előkészületekkor, annak könnyen élvezhetetlen lesz az étele!
Pirított Vesevelő
Hozzávalók
- 40 dkg vese
- 15 dkg velő
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- majoranna
- őrölt bors
- só.
Így készítjük a vesét velővel
- A vesét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, csíkokra szeleteljük, lobogó, forró vízben 4 – 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
- A velőt hideg vízben áztatjuk, hártyáját eltávolítjuk, és vágódeszkán nem túl apróra vágjuk.
- Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
- Beletesszük a vesét, megsózzuk, majorannával, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a velőt, megsózzuk és jól összeforraljuk.
- Törtkrumplival tálaljuk.
Egy finom vese velő ebédre? Annak aki a belsőségeket szereti, ez egy mennyei falat! Csak alaposan tisztítsuk meg az alapanyagokat, a vesét például célszerű két-három órán keresztül többször cserélt vízben áztatni felhasználás előtt.