Pirított vese velővel

Amikor a pirított vesevelőt készítjük, a veséből tisztításkor a fehér részeket alaposan távolítsuk el! Aki nem jár el kellő körültekintéssel az előkészületekkor, annak könnyen élvezhetetlen lesz az étele!

Pirított Vesevelő

Hozzávalók

  • 40 dkg vese
  • 15 dkg velő
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • majoranna
  • őrölt bors
  • só.

Így készítjük a vesét velővel

  1. A vesét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, csíkokra szeleteljük, lobogó, forró vízben 4 – 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. A velőt hideg vízben áztatjuk, hártyáját eltávolítjuk, és vágódeszkán nem túl apróra vágjuk.
  3. Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  4. Beletesszük a vesét, megsózzuk, majorannával, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a velőt, megsózzuk és jól összeforraljuk.
  6. Törtkrumplival tálaljuk.

Egy finom vese velő ebédre? Annak aki a belsőségeket szereti, ez egy mennyei falat! Csak alaposan tisztítsuk meg az alapanyagokat, a vesét például célszerű két-három órán keresztül többször cserélt vízben áztatni felhasználás előtt.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + egy =

Scroll to top