Pirított vese gombával

Serpenyőben kisütjük a szalonnát, majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát…

Pirított vese gombával recept

Hozzávalók

  • 40 dkg sertésvese,
  • 20 dkg gomba,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só.

Pirított vese elkészítése gombával

  1. A vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket éles késsel kivágjuk.
  2. Enyhén sós vízben a vesét megfőzzük, majd hideg vízzel jól leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk.
  3. Serpenyőben a szalonnát kisütjük, zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát.
  4. Sóval, petrezselyemmel, borssal, majoránnával fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + három =

Scroll to top