Pirított vese gombával

Serpenyőben kisütjük a szalonnát, majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát…

Pirított vese gombával recept

Hozzávalók

  • 40 dkg sertésvese,
  • 20 dkg gomba,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só.

Pirított vese elkészítése gombával

  1. A vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket éles késsel kivágjuk.
  2. Enyhén sós vízben a vesét megfőzzük, majd hideg vízzel jól leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk.
  3. Serpenyőben a szalonnát kisütjük, zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát.
  4. Sóval, petrezselyemmel, borssal, majoránnával fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

11 + tizennyolc =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház