Serpenyőben kisütjük a szalonnát, majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát…
Pirított vese gombával recept
Hozzávalók
- 40 dkg sertésvese,
- 20 dkg gomba,
- 12 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- őrölt bors,
- majoránna,
- só.
Pirított vese elkészítése gombával
- A vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket éles késsel kivágjuk.
- Enyhén sós vízben a vesét megfőzzük, majd hideg vízzel jól leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk.
- Serpenyőben a szalonnát kisütjük, zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát.
- Sóval, petrezselyemmel, borssal, majoránnával fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk.
- Párolt rizzsel tálaljuk.