Pásztortarhonya

A pásztortarhonya a gulyásleves és a halászlé nagyon finom alternatívája akkor, ha minden áron bográcsban szeretnénk elkészíteni az ételünket. Egyesek szerint ez egy egyszerű étel – és úgy is van. Csak a megfelelő sorrendben és a megfelelő pillanatban kell az összetevőket a bográcsba tenni…

Pásztortarhonya receptje

Hozzávalók

80 dkg burgonya,
25 dkg tarhonya,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
6 dl füstölt húslé,
1 csokor zellerlevél,
pirospaprika, só.

Pásztortarhonya elkészítése

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját.
A szalonnapörcöt kiszedjük, és a visszamaradt zsírban a tarhonyát aranysárgára pirítjuk.
Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, rövid ideig a tarhonyával együtt pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd a forró füstölt lével felengedjük. Hozzáadjuk a kockára darabolt burgonyát, a cikkekre vágott paprikát, paradicsomot, és az aprított zellerlevelet.
Főzés közben a bográcsot gyakran rázogatjuk, majd amikor az étel elkészült, azonnal a bográcsból tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − egy =

Scroll to top