Pásztortarhonya kolbásszal (Paraszttarhonya)

Ez a pásztortarhonya recept füstölt kolbásszal és füstölt szalonnával készül, ez adja az igazi, magyaros ízét. A magyar konyha laktató étele jellemzően bográcsban készül, de elkészíthető a konyhában is.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A pásztortarhonya kolbásszal az utóbbi módszer szerint készül ebben a receptben. Egy lábasban fogjuk megfőzni a finom, magyaros ételt, amit sok helyen „paraszttarhonya” néven is neveznek.

Pásztortarhonya kolbásszal és szalonnával recept

A hozzávalók közül a legfontosabb a minőségi füstölt húsárú! Mert ezen áll, vagy bukik az étel sikere. Ha házi kolbászt és szalonnát használsz, nem hibázol nagyot. A helyedben ehhez az ételhez én kerülném a gyors érlelésű kolbászok felhasználását…

A kép alatt kezdjük a receptet a hozzávalókkal!

Házi füstölt kolbász és szalonna
Ez bizony egyik sem gyors érlelésű! A pásztortarhonyába házi füstölt húsárú való.

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg házi füstölt kolbász
  • 25 dkg házi tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél teáskanál pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 50 dkg krumpli
  • só,
  • őrölt bors

Pásztortarhonya készítése

  1. Tisztítsd meg a hagymát és vágd fel apróra. Szeleteld fel a kolbászt ne túl vékony karikákra.
  2. Tisztítsd meg a paprikát, paradicsomot, pucold meg a krumplit, kockázd fel az alapanyagokat. (Célszerű a hozzávalókat előre elkészíteni, hogy ne főzés közben kelljen kapkodni).
  3. A krumplit kicsire vágd, majd ha felkockáztad tedd vízbe addig, míg nem kerül az ételbe.
  4. Kockázd fel apróra a szalonnát, majd egy lábasban olvaszd ki a zsírját.
  5. Add hozzá a tarhonyát és pirítsd tovább kb. egy percig, majd add hozzá a már apróra vágott hagymát.
  6. Közepes lángon nagyjából két percig pirítsd össze a pásztortarhonya alapját.
  7. Húzd le a lábast a tűzről, hintsd meg a pirosparikával, kevés sóval, borssal és keverd meg. (Nem kell sok sót tenni rá, mivel a szalonna és a kolbász is sós ízt ad. Inkább kevés só, gyakori kóstolás, után sózás legyen.)
  8. Húzd vissza a tűzre és azonnal öntsd fel 8 dl vízzel, és fedővel lefedve főzd további 5 percig.
  9. Ezután add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, a meghámozott, kisebb darabokra vágott burgonyát, valamint a felkarikázott kolbászt.

    Ez a pásztortarhonya recept lábasban készíthető
    Bográcsban az igazi, de lábasban is elkészíthető, sőt, ISTENI!
  10. Fedő alatt, kis lángon főzd meg, kb. fél óra alatt. Ha minden megpuhult, összeértek az ízek, készen is vagy.

Pásztortarhonya tálalása

Én azt javasolom, ha elkészült, azonnal tálald, mert a pásztortarhonya frissen az igazi. Ha nagyobb adagot készítettél, mint amit egyszerre meg tudtok enni, akkor természetesen tárolható és felmelegítve is fogyasztható. Ilyenkor azonban a tarhonya összeállhat és kevésbé lesz gusztusos, mint frissen.

A pásztortarhonya laktató egytálétel, ami akár önmagában is fogyasztható, de sokan (köztük én is) friss fehér kenyérrel szeretik, mivel magában fogyasztva kicsit zsíros.

Ízlés szerinti savanyúságot kínálhatsz hozzá. Káposzta salátával például isteni!

Pásztortarhonya recept

Összefoglaló

Pásztortarhonya recept lábasban készítve, füstölt kolbásszal és szalonnával. Próbáld ki!

Ezt a pásztortarhonya receptet odahaza a konyhában, vagy kinn a szabadban, bográcsban is kipróbálhatod. Használj finom alapanyagokat és a siker nem marad el. Nézd meg a részletes leírást!

Típus: Főétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT5M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT45M

Hozzávalók:

  • házi füstölt kolbász
  • füstölt szalonna
  • házi tarhonya
  • vöröshagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • paprika
  • paradicsom
  • krumpli

Recept útmutatások: Ez az a tarhonya,amit krumplival keverve készítünk. De nem ez adja neki a finom ízt, hanem a füstölt kolbász és a szalonna. A részletes recept alapján Te is elkészítheted!

Szerkesztő Értékelése:
4.37

Ha tetszett a recept, oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is! És ne fejtsd el értékelni az ételt a lenti dobozban: adj rá annyi csillagot, amennyire tetszett a recept!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × egy =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház