Pásztorborda

A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a tűzálló tálban a sajtos tetejű pásztorbordát.

Pásztorborda hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg sertésborda,
  • 60 dkg burgonya,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 12 dkg sajt,
  • őrölt bors, szerecsendió, só.

Pásztorborda elkészítése

  1. A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
  2. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőben vajat hevítünk, és megsütjük benne a húst. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a burgonyát, meglocsoljuk tejföllel, és beletesszük a húst.
  4. A paradicsomot karikára vágjuk, és minden szeletre teszünk 4-5 karikát, majd egy vékony szelet sajttal beborítjuk.
  5. Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk reszelt sajttal, szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen letakarjuk.
  6. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 8-10. percig sütjük, levesszük a fóliát, és pirítjuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × három =