Pásztorborda

A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a tűzálló tálban a sajtos tetejű pásztorbordát.

Pásztorborda hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg sertésborda,
  • 60 dkg burgonya,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 12 dkg sajt,
  • őrölt bors, szerecsendió, só.

Pásztorborda elkészítése

  1. A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
  2. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőben vajat hevítünk, és megsütjük benne a húst. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a burgonyát, meglocsoljuk tejföllel, és beletesszük a húst.
  4. A paradicsomot karikára vágjuk, és minden szeletre teszünk 4-5 karikát, majd egy vékony szelet sajttal beborítjuk.
  5. Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk reszelt sajttal, szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen letakarjuk.
  6. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 8-10. percig sütjük, levesszük a fóliát, és pirítjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

Scroll to top