A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a tűzálló tálban a sajtos tetejű pásztorbordát.
Pásztorborda hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 40 dkg sertésborda,
- 60 dkg burgonya,
- 5 dkg vaj,
- 2 dl tejföl,
- 10 dkg paradicsom,
- 12 dkg sajt,
- őrölt bors, szerecsendió, só.
Pásztorborda elkészítése
- A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
- A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben vajat hevítünk, és megsütjük benne a húst. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a burgonyát, meglocsoljuk tejföllel, és beletesszük a húst.
- A paradicsomot karikára vágjuk, és minden szeletre teszünk 4-5 karikát, majd egy vékony szelet sajttal beborítjuk.
- Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk reszelt sajttal, szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen letakarjuk.
- Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 8-10. percig sütjük, levesszük a fóliát, és pirítjuk.