Palócos oldalas zöldbabbal

Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük:

Ínycsiklandó sült oldalas

Palócos oldalas

Hozzávalók

  • 80 dkg oldalas
  • 60 dkg zöldbab
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • kaukkfű
  • pirosparika
  • őrölt bors

Az oldalas elkészítése

  1. Az oldalast ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olajat hevítünk, és az oldalast pirosra sütjük benne.
  3. Kivesszük az oldalast és a vissza maradt olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az oldalast visszatéve meghintjük kakukkfűvel és pirospaprikával.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd rövid ideig pirítjuk, rátesszük a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot.
  6. Kevés vizet öntünk alá és a hússal együtt puhára pároljuk.
  7. Tálaláskor a feldarabolt oldalas mellé tesszük a párolt zöldbabot.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 8 =

Scroll to top