Recept:
Végre egy szaftos sertés étel receptje – disznóölések különlegessége lehet, de nagyszerű ebéd bármikor!
Talán a legjobban a sertés receptek terjedtek el az egyes otthonokban. Faluhelyen még mindig nagy hagyománya van a disznóölésnek, de a hentesnél is gyakran veszünk karajt, tarját, combot.
A legnépszerűbb a disznóhús a hazai piacon? Meglehet. Ezek a sertés receptek hagyományosak is és formabontóak is. Az meg hogy lehet? Nézd meg!
A főtt-füstölt sonka helyett főtt-füstölt tarjából, vagy hasonló termékből is elkészíthető a prágai hústekercs. Ez a recept egy újabb tipp a húsvéti maradék felhasználására!
A hirtelen sült májhoz használt étkezési keményítő lényegesen egészségesebb mint a búzaliszt, mártások, levesek és öntetek sűrítéséhez kiváló! Sertésmájból készítjük ezt az ízes, magyaros ételt. A finom májas recept a részletes leírás alapján könnyedén elkészíthető!
A tordai lacipecsenye bőrös malackarajból készül, rendkívül egyszerű eljárással. A recept mindössze négy sor és az elkészítési idő sem hosszú. Gyors receptek a kedvencek között.
Körömpörkölt, vagy csülökpörkölt? Mi az első változatot jobban szeretjük ennél a sertés pörkölt fajtánál. Az alábbi recept alapján te is egyszerűen elkészítheted. Recept képpel, pontos leírással.
A Stefánia vagdalthoz hagymát pirítunk, megfőzzük a tojásokat. Ezután összedolgozzuk a vagdaltat, majd beleágyazzuk a tojásokat és készre formázzuk a vizes kezünkkel.
A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar elkészíthető étel!
A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a tűzálló tálban a pásztorbordát.
A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. Sertés ételünkhöz köretként sült burgonyát ajánlunk.
A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.
A puttonyosok kenyere a szüret alatt az leszedett szőlőt összegyűjtő, nehéz fizikai munkát végző emberek étele. A megsütött tarját ráhelyezzük a pirított, szaftban forgatott kenyérre.
A szüreti fűszeres máj sertéshúsból és sertésmájból készül, egyenlő arányban tartalmazza ezeket. Megpároljuk a húst majd zsírjára pirítjuk. Csak ezután adjuk hozzá a májat!
A sertéscsülök Pékné módra úgy készül, hogy a húst előfőzzük, majd egy tepsiben a többi összetevővel ropogósra sütjük. Nézd meg a receptet, melyben azt is elmondom, mit jelent a Pékné módra elkészítés!
A fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs készíthető rostélyon, vagy a parázs szélén. Ha jól tekertük be a fóliát, akkor a parázsban sem lesz semmi baja az ételünknek. A hústekercset vajjal, vagy olíva olajjal megkent alufóliában sütjük meg. Természetesen előtte megfelelően fűszerezzük. Remek szabadban készült tavaszi recept!
Amikor kész a rablóhús, azaz átsült a barack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral még tovább lehet bolondítani.
Ezt a pásztortarhonya receptet odahaza a konyhában, vagy kinn a szabadban, bográcsban is kipróbálhatod. Itt a részletes leírás!
Így készül a cserkészkolbász szalonnában: nyárson sültek jellegzetessége, hogy a húst összevágjuk és valahogy nyársra fűzzük. Aztán parázson megsütjük.
Húsvéti recept a Sonkás hús őzgerincformában sütve, mivel az ünnepekről megmaradt sonkát is felhasználjuk hozzá. Egyszerű és gyorsan elkészül, ráadásul finom is. Próbáld ki!
Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám nem onnan származnak. Ilyen étel például a székely káposzta, melyet Petőfi keresztelt székellyé. A csülköt megsózzuk, sütőtepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd tálra tesszük. A visszamaradt … Olvass tovább
Végre egy szaftos sertés étel receptje – disznóölések különlegessége lehet, de nagyszerű ebéd bármikor!
A szalonnás sertésborda köretének elkészítését most nem taglaljuk, elsősorban a finom hús sütésére koncentrálunk. Annál is inkább, nehogy kicsússzon a töltelék, amit beleteszünk!
Disznóölések kedvence a böllér reggelije recept. Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket.
Disznóölések elengedhetetlen szertartása a sült vér elkészítése. Az idősebbek faluhelyen még mindig imádják a sült vért…