Mustáros sertéscombgombás raguval

Egyben sütjük meg a mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a burgonyát. Sütés közben borral locsolgatjuk!

Mustáros sertéscomb gombás raguval

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg gomba
  • 2 dl fehérbor
  • 3 – 4 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt bors

Mustáros sertéscomb elkészítése

  1. A húst megtisztítjuk, borsozzuk, sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal majd megkenjük a mustárral.
  2. Olajozott tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró olajjal és a sütőben erős lángon 10 – 15 percig sütjük.
  3. Ezután ráöntjük a bort és letakarva pároljuk.
  4. Amikor a hús már félig puha, mellétesszük a kockára vágott gombát és krumplit, megsózzuk és petrezselyemmel meghintjük.
  5. Végül a húst felszeleteljük és a gombás-krumplis raguval tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenöt =

Scroll to top