Malacaprólék-leves

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

Malacaprólék-leves receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg malacaprólék,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 babérlevél,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • tárkonylevél,
  • kakukkfű,
  • citromlé,
  • só.

A savanyú malacaprólék leves elkészítése

  1. A malacaprólékot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel jól leöblítjük, és lecsepegtetjük.
  2. Az olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, beletesszük az aprólékot, és gyakran kevergetve 8-10 percig pirítjuk.
  3. Sóval és babérlevéllel ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket.
  5. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket, és puhára főzzük.
  6. Zsemleszínű rántást készítünk, amelyhez hozzáadjuk a vágott tárkonylevelet, a petrezselymet és a kakukkfüvet.
  7. Ezzel a levest besűrítjük, beletesszük a tejfölt, citromlével ízesítjük, és összeforraljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − négy =

Scroll to top