Malacaprólék-leves

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

Malacaprólék-leves receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg malacaprólék,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 babérlevél,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • tárkonylevél,
  • kakukkfű,
  • citromlé,
  • só.

A savanyú malacaprólék leves elkészítése

  1. A malacaprólékot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel jól leöblítjük, és lecsepegtetjük.
  2. Az olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, beletesszük az aprólékot, és gyakran kevergetve 8-10 percig pirítjuk.
  3. Sóval és babérlevéllel ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket.
  5. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket, és puhára főzzük.
  6. Zsemleszínű rántást készítünk, amelyhez hozzáadjuk a vágott tárkonylevelet, a petrezselymet és a kakukkfüvet.
  7. Ezzel a levest besűrítjük, beletesszük a tejfölt, citromlével ízesítjük, és összeforraljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 − 3 =

Scroll to top