Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.
Malacaprólék-leves receptje
Hozzávalók
- 60 dkg malacaprólék,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 babérlevél,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 5 dkg zeller,
- 3 dkg liszt,
- 2 dl tejföl,
- 1 csokor petrezselyem,
- tárkonylevél,
- kakukkfű,
- citromlé,
- só.
A savanyú malacaprólék leves elkészítése
- A malacaprólékot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel jól leöblítjük, és lecsepegtetjük.
- Az olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, beletesszük az aprólékot, és gyakran kevergetve 8-10 percig pirítjuk.
- Sóval és babérlevéllel ízesítjük.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket.
- Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket, és puhára főzzük.
- Zsemleszínű rántást készítünk, amelyhez hozzáadjuk a vágott tárkonylevelet, a petrezselymet és a kakukkfüvet.
- Ezzel a levest besűrítjük, beletesszük a tejfölt, citromlével ízesítjük, és összeforraljuk.