Különleges rablóhús

A rablóhús természetesen nyárson sült étel. A nyárson sütés fortélyait a konyhatechnológia menüpont alatt elolvashatja, ám a recept végigolvasása előtt mondok egy trükköt: a recept különlegességét az adja,hogy gyümölcsöt is fűzünk a nyársra. Ha még különlegesebbet akar, készítsen elő áfonyalekvárt!

Különleges rablóhús receptje

Hozzávalók

40 dkg főtt-füstölt sonka,
50 dkg kimagozott őszibarack,
őrölt fehérbors.

Különleges rablóhús elkészítése

A sonkát kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, majd a héjától megtisztított barackszeletekkel – felváltva, sorjába – hurkapálcára tűzzük.
Parázs fölött addig sütjük, amíg a sonka és a barack megpirul. Különleges ízű, ínyenc falat!

Amikor kész a rablóhús, azaz átsült az őszibarack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral még tovább lehet bolondítani.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy − 5 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close