Különleges rablóhús

A rablóhús természetesen nyárson sült étel. A nyárson sütés fortélyait a konyhatechnológia menüpont alatt elolvashatja, ám a recept végigolvasása előtt mondok egy trükköt: a recept különlegességét az adja,hogy gyümölcsöt is fűzünk a nyársra. Ha még különlegesebbet akar, készítsen elő áfonyalekvárt!

Különleges rablóhús receptje

Hozzávalók

40 dkg főtt-füstölt sonka,
50 dkg kimagozott őszibarack,
őrölt fehérbors.

Különleges rablóhús elkészítése

A sonkát kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, majd a héjától megtisztított barackszeletekkel – felváltva, sorjába – hurkapálcára tűzzük.
Parázs fölött addig sütjük, amíg a sonka és a barack megpirul. Különleges ízű, ínyenc falat!

Amikor kész a rablóhús, azaz átsült az őszibarack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral még tovább lehet bolondítani.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 1 =

Scroll to top