Különleges rablóhús

A rablóhús természetesen nyárson sült étel. A nyárson sütés fortélyait a konyhatechnológia menüpont alatt elolvashatja, ám a recept végigolvasása előtt mondok egy trükköt: a recept különlegességét az adja,hogy gyümölcsöt is fűzünk a nyársra. Ha még különlegesebbet akar, készítsen elő áfonyalekvárt!

Különleges rablóhús receptje

Hozzávalók

40 dkg főtt-füstölt sonka,
50 dkg kimagozott őszibarack,
őrölt fehérbors.

Különleges rablóhús elkészítése

A sonkát kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, majd a héjától megtisztított barackszeletekkel – felváltva, sorjába – hurkapálcára tűzzük.
Parázs fölött addig sütjük, amíg a sonka és a barack megpirul. Különleges ízű, ínyenc falat!

Amikor kész a rablóhús, azaz átsült az őszibarack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral még tovább lehet bolondítani.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × öt =

Scroll to top