A rablóhús természetesen nyárson sült étel. A nyárson sütés fortélyait a konyhatechnológia menüpont alatt elolvashatja, ám a recept végigolvasása előtt mondok egy trükköt: a recept különlegességét az adja,hogy gyümölcsöt is fűzünk a nyársra. Ha még különlegesebbet akar, készítsen elő áfonyalekvárt!
Különleges rablóhús receptje
Hozzávalók
40 dkg főtt-füstölt sonka,
50 dkg kimagozott őszibarack,
őrölt fehérbors.
Különleges rablóhús elkészítése
A sonkát kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk, majd a héjától megtisztított barackszeletekkel – felváltva, sorjába – hurkapálcára tűzzük.
Parázs fölött addig sütjük, amíg a sonka és a barack megpirul. Különleges ízű, ínyenc falat!
Amikor kész a rablóhús, azaz átsült az őszibarack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral még tovább lehet bolondítani.