Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni.
„Ha húsétel, akkor legyen sós az íze!” – így is lehet gondolkodni, de nem érdemes, mert esetleg olyan remek ételekről maradhat le, mint a körtés sertéskaraj.
Körtés sertéskaraj tepsiben receptje
Hozzávalók
- 4 vastag szelet sertéskaraj,
- 4 db körte,
- 2 fej vöröshagyma,
- 5 dkg vaj,
- őrölt fahéj,
- cukor,
- őrölt bors, só
A gyümölcsös húsétel elkészítése
- A sertéskaraj szeleteket kissé megveregetjük, sóval, borssal ízesítjük, pihentetjük.
- A vöröshagymát karikára vágjuk.
- A körtéket megtisztítjuk, magházukat kivágjuk és vékonyan felszeleteljük.
- Egy kivajazott tepsibe fektetjük a hússzeleteket, fölé rakjuk a hagymakarikákat és a körteszeleteket.
- Két csipetnyi fahéjjal és cukorral megszórjuk a tetejét és a megmaradt vajat rámorzsoljuk.
- A tepsit fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, amíg a hús megpuhul.
- Ezután levesszük a fóliát és pár percre – amíg a hús meg nem pirul – visszatoljuk a sütőben.
- A hagymás körtével tálaljuk a húst, köretnek krumplipürét adunk hozzá.
A gyümölcsös húsok kedvelői szeretni fogják ezt az ételünket. Jó étvágyat kívánunk!