Körtés sertéskaraj tepsiben receptje

Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni.

“Ha húsétel, akkor legyen sós az íze!” – így is lehet gondolkodni, de nem érdemes, mert esetleg olyan remek ételekről maradhat le, mint a körtés sertéskaraj.

Körtés sertéskaraj tepsiben receptje

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet sertéskaraj,
  • 4 db körte,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • őrölt fahéj,
  • cukor,
  • őrölt bors, só

A gyümölcsös húsétel elkészítése

  1. A sertéskaraj szeleteket kissé megveregetjük, sóval, borssal ízesítjük, pihentetjük.
  2. A vöröshagymát karikára vágjuk.
  3. A körtéket megtisztítjuk, magházukat kivágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a hússzeleteket, fölé rakjuk a hagymakarikákat és a körteszeleteket.
  5. Két csipetnyi fahéjjal és cukorral megszórjuk a tetejét és a megmaradt vajat rámorzsoljuk.
  6. A tepsit fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, amíg a hús megpuhul.
  7. Ezután levesszük a fóliát és pár percre – amíg a hús meg nem pirul – visszatoljuk a sütőben.
  8. A hagymás körtével tálaljuk a húst, köretnek krumplipürét adunk hozzá.

A gyümölcsös húsok kedvelői szeretni fogják ezt az ételünket. Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

Scroll to top