Körtés sertéskaraj tepsiben receptje

Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni.

“Ha húsétel, akkor legyen sós az íze!” – így is lehet gondolkodni, de nem érdemes, mert esetleg olyan remek ételekről maradhat le, mint a körtés sertéskaraj.

Körtés sertéskaraj tepsiben receptje

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet sertéskaraj,
  • 4 db körte,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • őrölt fahéj,
  • cukor,
  • őrölt bors, só

A gyümölcsös húsétel elkészítése

  1. A sertéskaraj szeleteket kissé megveregetjük, sóval, borssal ízesítjük, pihentetjük.
  2. A vöröshagymát karikára vágjuk.
  3. A körtéket megtisztítjuk, magházukat kivágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a hússzeleteket, fölé rakjuk a hagymakarikákat és a körteszeleteket.
  5. Két csipetnyi fahéjjal és cukorral megszórjuk a tetejét és a megmaradt vajat rámorzsoljuk.
  6. A tepsit fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, amíg a hús megpuhul.
  7. Ezután levesszük a fóliát és pár percre – amíg a hús meg nem pirul – visszatoljuk a sütőben.
  8. A hagymás körtével tálaljuk a húst, köretnek krumplipürét adunk hozzá.

A gyümölcsös húsok kedvelői szeretni fogják ezt az ételünket. Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 11 =

Scroll to top