Köményes, bőrös, párolt sertéscomb

Összekötözve sütjük meg a köményes, bőrös, párolt sertéscombot, majd amikor elkészült, kiszabadítjuk és felszeleteljük.

Köményes, bőrös, párolt sertéscomb

Hozzávalók

  • 80 dkg bőrös sertéscomb,
  • 3 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • köménymag,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • só.

Köményes bőrös, párolt sertéscomb elkészítése

  1. A bőrös húst megsózzuk, összegöngyöljük, zsineggel átkötjük, majd külső felületét ismét megsózzuk.
  2. Lábosba kevés olajat öntünk, rátesszük a karikára vágott hagymát, vegyes zöldséget és a fokhagymát.
  3. Erre fektetjük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés vizet öntünk alá, és nem túl forró sütőben sütjük.
  4. Amikor a hús kissé megpirult, hozzátesszük a paradicsompürét, és fedővel letakarva, gyakran locsolgatva készre sütjük.
  5. A zsineget a húsról eltávolítjuk, felszeleteljük, és rászűrjük a pecsenyeszaftot.
  6. Tört burgonyát és párolt káposztát adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nyolc + kilenc =

Scroll to top