Köményes, bőrös, párolt sertéscomb

Összekötözve sütjük meg a köményes, bőrös, párolt sertéscombot, majd amikor elkészült, kiszabadítjuk és felszeleteljük.

Köményes, bőrös, párolt sertéscomb

Hozzávalók

  • 80 dkg bőrös sertéscomb,
  • 3 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • köménymag,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • só.

Köményes bőrös, párolt sertéscomb elkészítése

  1. A bőrös húst megsózzuk, összegöngyöljük, zsineggel átkötjük, majd külső felületét ismét megsózzuk.
  2. Lábosba kevés olajat öntünk, rátesszük a karikára vágott hagymát, vegyes zöldséget és a fokhagymát.
  3. Erre fektetjük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés vizet öntünk alá, és nem túl forró sütőben sütjük.
  4. Amikor a hús kissé megpirult, hozzátesszük a paradicsompürét, és fedővel letakarva, gyakran locsolgatva készre sütjük.
  5. A zsineget a húsról eltávolítjuk, felszeleteljük, és rászűrjük a pecsenyeszaftot.
  6. Tört burgonyát és párolt káposztát adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =

Scroll to top