Összekötözve sütjük meg a köményes, bőrös, párolt sertéscombot, majd amikor elkészült, kiszabadítjuk és felszeleteljük.
Köményes, bőrös, párolt sertéscomb
Hozzávalók
- 80 dkg bőrös sertéscomb,
- 3 dl olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
- 2 gerezd fokhagyma,
- köménymag,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- só.
Köményes bőrös, párolt sertéscomb elkészítése
- A bőrös húst megsózzuk, összegöngyöljük, zsineggel átkötjük, majd külső felületét ismét megsózzuk.
- Lábosba kevés olajat öntünk, rátesszük a karikára vágott hagymát, vegyes zöldséget és a fokhagymát.
- Erre fektetjük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés vizet öntünk alá, és nem túl forró sütőben sütjük.
- Amikor a hús kissé megpirult, hozzátesszük a paradicsompürét, és fedővel letakarva, gyakran locsolgatva készre sütjük.
- A zsineget a húsról eltávolítjuk, felszeleteljük, és rászűrjük a pecsenyeszaftot.
- Tört burgonyát és párolt káposztát adunk mellé.