Hirtelen sült máj

Hirtelen sült máj

A hirtelen sült májhoz használt étkezési keményítő lényegesen egészségesebb mint a búzaliszt, mártások, levesek és öntetek sűrítéséhez kiváló! Sertésmájból készítjük ezt az ízes, magyaros ételt.

Tésztával együtt tálaljuk ezt a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt. A recept üvegtésztával készül. Az üvegtészta egy ázsiai tésztaféleség, melyről a linkre kattintva olvashatsz bővebben.

A finom májas recept az alábbi részletes leírás alapján könnyedén elkészíthető!

Hirtelen sült máj recept

4 személyre kb.: 60 perc alatt elkészíthető

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésmáj,
  • 1 fej saláta,
  • 20 dkg üvegtészta,
  • 4 evőkanál olaj,
  • étkezési keményítő,
  • őrölt gyömbér,
  • szójamártás.

Hirtelen sült máj elkészítése

  1. Csíkokra vágjuk a májat és étkezési keményítőbe forgatjuk.
  2. Üvegtésztát leforrázzuk, majd kb.: 5 perc múlva leszűrjük.
  3. A megtisztított salátát leveleire szedjük, és összetépkedjük nagyjából egyenlő nagyságú darabokra.
  4. Az olajat egy nagy serpenyőben addig hevítjük, amíg nem kezd “gőzölögni”.
  5. Ekkor belerakjuk a májat jól elkeverjük és kissé átsütjük.
  6. Hozzáadjuk a salátalevelet és 3-4 percig együtt kevergetjük.
  7. Gyömbérrel és szójamártással ízesíthetjük.
  8. Végül belekeverjük a tésztát, átforrósítjuk és tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 × 3 =