A hirtelen sült májhoz használt étkezési keményítő lényegesen egészségesebb mint a búzaliszt, mártások, levesek és öntetek sűrítéséhez kiváló! Sertésmájból készítjük ezt az ízes, magyaros ételt.
Tésztával együtt tálaljuk ezt a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt. A recept üvegtésztával készül. Az üvegtészta egy ázsiai tésztaféleség, melyről a linkre kattintva olvashatsz bővebben.
A finom májas recept az alábbi részletes leírás alapján könnyedén elkészíthető!
Hirtelen sült máj recept
4 személyre kb.: 60 perc alatt elkészíthető
Hozzávalók
- 60 dkg sertésmáj,
- 1 fej saláta,
- 20 dkg üvegtészta,
- 4 evőkanál olaj,
- étkezési keményítő,
- őrölt gyömbér,
- szójamártás.
Hirtelen sült máj elkészítése
- Csíkokra vágjuk a májat és étkezési keményítőbe forgatjuk.
- Üvegtésztát leforrázzuk, majd kb.: 5 perc múlva leszűrjük.
- A megtisztított salátát leveleire szedjük, és összetépkedjük nagyjából egyenlő nagyságú darabokra.
- Az olajat egy nagy serpenyőben addig hevítjük, amíg nem kezd “gőzölögni”.
- Ekkor belerakjuk a májat jól elkeverjük és kissé átsütjük.
- Hozzáadjuk a salátalevelet és 3-4 percig együtt kevergetjük.
- Gyömbérrel és szójamártással ízesíthetjük.
- Végül belekeverjük a tésztát, átforrósítjuk és tálaljuk.