A fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs készíthető rostélyon, vagy a parázs szélén. Ha jól tekertük be a fóliát, akkor a parázsban sem lesz semmi baja az ételünknek. A hústekercset vajjal, vagy olíva olajjal megkent alufóliában sütjük meg. Természetesen előtte megfelelően fűszerezzük. Remek szabadban készült tavaszi recept!
Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 60 dkg sertéscomb,
- 3 evőkanál mustár,
- 12-12 dkg sajt és gépsonka,
- 4 dkg vaj,
- őrölt szegfűbors, majoránna, só.
Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs elkészítése
- A combból 4 egyforma szeletet vágunk.
- Enyhén kiveregetjük, megsózzuk, és mustárral megkenjük.
- Szegfűborssal, és majoránnával fűszerezzük.
- Mindegyik hússzeletre 1-1 vékony szelet sajtot és sonkát helyezünk, és összetekerjük.
- Az alufóliát megkenjük vajjal, külön-külön ráhelyezzük a tekercseket, és a fóliát légmentesen behajtogatjuk.
- A parázs szélére, vagy a rostélyra helyezve 20-25 percig sütjük.
Szinte a tűz felfedezése óta készíti az ember az ételét szabad tűzön, illetve parázson. Manapság számtalan modern sütő létezik, de a szabad tűz romantikáját nem adhatja vissza egyik sem. Fóliában sütöttünk már borjúcsülköt, most itt az ideje egy sonkás-sajtos hústekercs fóliában sütésének.