Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs

A fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs készíthető rostélyon, vagy a parázs szélén. Ha jól tekertük be a fóliát, akkor a parázsban sem lesz semmi baja az ételünknek. A hústekercset vajjal, vagy olíva olajjal megkent alufóliában sütjük meg. Természetesen előtte megfelelően fűszerezzük. Remek szabadban készült tavaszi recept!

Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 12-12 dkg sajt és gépsonka,
  • 4 dkg vaj,
  • őrölt szegfűbors, majoránna, só.

Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs elkészítése

  1. A combból 4 egyforma szeletet vágunk.
  2. Enyhén kiveregetjük, megsózzuk, és mustárral megkenjük.
  3. Szegfűborssal, és majoránnával fűszerezzük.
  4. Mindegyik hússzeletre 1-1 vékony szelet sajtot és sonkát helyezünk, és összetekerjük.
  5. Az alufóliát megkenjük vajjal, külön-külön ráhelyezzük a tekercseket, és a fóliát légmentesen behajtogatjuk.
  6. A parázs szélére, vagy a rostélyra helyezve 20-25 percig sütjük.

Szinte a tűz felfedezése óta készíti az ember az ételét szabad tűzön, illetve parázson. Manapság számtalan modern sütő létezik, de a szabad tűz romantikáját nem adhatja vissza egyik sem. Fóliában sütöttünk már borjúcsülköt, most itt az ideje egy sonkás-sajtos hústekercs fóliában sütésének.

Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs | Rostélyos, rostélyos receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × négy =

Scroll to top