Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs

A fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs készíthető rostélyon, vagy a parázs szélén. Ha jól tekertük be a fóliát, akkor a parázsban sem lesz semmi baja az ételünknek. A hústekercset vajjal, vagy olíva olajjal megkent alufóliában sütjük meg. Természetesen előtte megfelelően fűszerezzük. Remek szabadban készült tavaszi recept!

Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb,
  • 3 evőkanál mustár,
  • 12-12 dkg sajt és gépsonka,
  • 4 dkg vaj,
  • őrölt szegfűbors, majoránna, só.

Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs elkészítése

  1. A combból 4 egyforma szeletet vágunk.
  2. Enyhén kiveregetjük, megsózzuk, és mustárral megkenjük.
  3. Szegfűborssal, és majoránnával fűszerezzük.
  4. Mindegyik hússzeletre 1-1 vékony szelet sajtot és sonkát helyezünk, és összetekerjük.
  5. Az alufóliát megkenjük vajjal, külön-külön ráhelyezzük a tekercseket, és a fóliát légmentesen behajtogatjuk.
  6. A parázs szélére, vagy a rostélyra helyezve 20-25 percig sütjük.

Szinte a tűz felfedezése óta készíti az ember az ételét szabad tűzön, illetve parázson. Manapság számtalan modern sütő létezik, de a szabad tűz romantikáját nem adhatja vissza egyik sem. Fóliában sütöttünk már borjúcsülköt, most itt az ideje egy sonkás-sajtos hústekercs fóliában sütésének.

Fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs | Rostélyos, rostélyos receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × öt =

Scroll to top