Egyszerű brassói recept

A brassói aprópecsenye recept alapja a sertéscombból készített szaftos hús és a sült krumpli. Az étel elkészítésénél eltértem a hagyományos módszertől, és így is nagyon finom lett a végeredmény!

Ha eddig az tartott vissza a brassói elkészítésétől, hogy bonyolultnak találtad, akkor ez a recept neked való!

Rajta, kezdünk neki!

Egyszerű brassói aprópecsenye recept

Az elkészítése nem bonyolult, hiszen csak a húst, krumplit kell elkészíteni, majd jól összekeverni és kész is.

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb (vagy tarja,
  • 1 erőleves kocka
  • 1 mokkáskanál majoranna,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • só,
  • bors,
  • mangalica zsír
  • olaj a sültkrumplihoz.

Brassói recept elkészítése

  1. Az alapanyagokat tisztítsd meg, a húst mosd meg, majd vágd fel csíkokra. Ahogy mondtam, kb.: akkora legyen mint a hasábburgonya.
  2. Az így felszeletelt sertéscombot kevés mangalica zsírban pirítsd pirosra, majd öntsd fel az erőleves kockából és 2 dl vízből felfőzött erőlevessel.
  3. Tegyél rá majoránnát, pirospaprikát, borsot, zúzott fokhagymát, és lefedve párold.
  4. Mire megpuhul, a leve el fog főni.
  5. Közben bő, forró olajban süsd ki a krumplit.
  6. Amikor kész a sülét krumpli és a hús, forgasd össze őket és már tálalhatod is. Ugye milyen egyszerű brassói recept ez?

A recept még egyszerűbb lesz, ha előre elkészített, fagyasztott hasábburgonyát használsz. Ezek között olyat is találsz, aminek az elkészítéséhez (kisütéséhez) nem kell olaj, mivel sütőben is el lehet készíteni.

Brassói aprópecsenye eredete

Az eredeti brassói aprópecsenye eredetét elég nehéz kibogozni, hiszen a wikipédia írása szerint is legendák övezik a sertéshúsból készült étel feltalálásának körülményeit.

Van aki egy vasutas szakácsnak, Gróf Nándornak tulajdonítja, aki a Budapest–Brassó között közlekedő járaton készítette el először.

Egy Papp Endre nevű séf viszont azt állítja, hogy a receptet ő találta ki egy szakács versenyre. Az elnevezés pedig a trianoni paktum miatt „brassói”.

Ám az is lehet, hogy az óbudai Weiss kocsma tulajdonosának felesége találta ki a brassóit egy más változat szerint mint egytálételt Brassóy Károly asztalos mester születésnapjára. Ezért lett az étel brassói. (De hová lett az „y”?)

Akár hogy is van, tény: a brassó aprópecsenye eredete: ismeretlen.

Összefoglalás

Egyszerű brassói recept - így készül az aprópecsenye

Ilyen egyszerű brassói aprópecsenye receptet még sosem láttál! Felejtsd el a hagyományos módszereket: itt az új brassói recept. Nézd meg és próbáld ki!

Nemzeti konyha: Magyar

Összes idő: PT1H30M

Hozzávalók:

  • sertéscomb
  • fokhagyma
  • erőleves kocka
  • majoranna
  • pirospaprika
  • bors
  • zsír

Recept útmutatások: Készítsd el a húst és készítsd el a krumplit az egyszerű brassói recept alapján. Dolgozd össze és készen is vagy!

Szerkesztő Értékelése:
4.86

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

18 − 5 =