Egészben párolt sertésmáj

Nem szeleteljük, hanem egészben, borban pároljuk a sertésmájat, az alábbiak szerint:

Párolt sertésmáj

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésmáj,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • őrölt bors,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl vörösbor,
  • só.

Egészben párolt sertésmáj elkészítése

  1. Az egy darabban hagyott májról eltávolítjuk az ércsatornákat, majd vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük.
  2. Megsózzuk és megborsozzuk.
  3. Edényben olajat hevítünk, beletesszük a májat, és minden oldalára átfordítva 2-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
  4. A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát.
  5. Hozzákeverjük a paradicsompürét, kevés liszttel megszórjuk, és kevergetve még 1-2 percig pirítjuk.
  6. Beletesszük a májat, annyi vizet és vörösbort öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Mártását átszűrjük és a felszeletelt májra öntjük.
  8. Tört burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =

Scroll to top