Egészben párolt sertésmáj

Nem szeleteljük, hanem egészben, borban pároljuk a sertésmájat, az alábbiak szerint:

Párolt sertésmáj

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésmáj,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • őrölt bors,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl vörösbor,
  • só.

Egészben párolt sertésmáj elkészítése

  1. Az egy darabban hagyott májról eltávolítjuk az ércsatornákat, majd vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük.
  2. Megsózzuk és megborsozzuk.
  3. Edényben olajat hevítünk, beletesszük a májat, és minden oldalára átfordítva 2-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
  4. A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát.
  5. Hozzákeverjük a paradicsompürét, kevés liszttel megszórjuk, és kevergetve még 1-2 percig pirítjuk.
  6. Beletesszük a májat, annyi vizet és vörösbort öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Mártását átszűrjük és a felszeletelt májra öntjük.
  8. Tört burgonyával tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

négy × kettő =