Nem szeleteljük, hanem egészben, borban pároljuk a sertésmájat, az alábbiak szerint:
Párolt sertésmáj
Hozzávalók
- 60 dkg sertésmáj,
- 12 dkg füstölt szalonna,
- őrölt bors,
- 4 evőkanál olaj,
- 15 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 5 dkg zeller,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 4 dkg liszt,
- 2 dl vörösbor,
- só.
Egészben párolt sertésmáj elkészítése
- Az egy darabban hagyott májról eltávolítjuk az ércsatornákat, majd vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük.
- Megsózzuk és megborsozzuk.
- Edényben olajat hevítünk, beletesszük a májat, és minden oldalára átfordítva 2-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
- A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzákeverjük a paradicsompürét, kevés liszttel megszórjuk, és kevergetve még 1-2 percig pirítjuk.
- Beletesszük a májat, annyi vizet és vörösbort öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Mártását átszűrjük és a felszeletelt májra öntjük.
- Tört burgonyával tálaljuk.