Csülök Pékné módra

Sertéscsülök pékné módra

A képen valóban a sertéscsülök pékné módra van tálalva, ám a csülök sajnos nem látszik a tálalás következtében: ott lapul a tál alján, szépen felszeletelve, átsütve.

Amire szükséged lesz: egy lábasra, amiben megfőzöd a sertéscsülköt és egy tepsire (esetleg jénai-, vagy tűzálló tálra), amiben majd készre sütöd az ételt.

A magyaros ételeket kínáló éttermek étlapján biztosan megtalálható ez az étel. Az elkészítése egyszerű, hiszen az összetevőket kell csak megfelelően összeállítani egy tepsiben, és a sütőben készre sütni.

Sertéscsülök Pékné módra recept

A csülköt elő kell főzni, mert lassabban sülne át mint a többi hozzávaló. Mielőtt teljesen kész… de ezt majd a receptben!

Hozzávalók

  • 2 db sertéscsülök,
  • 1,5 kg krumpli,
  • 20 dkg vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 10 dkg zsír,
  • só, őrölt fehérbors.

Recept

  1. A megtisztított sertéscsülköket alaposan megtisztítjuk, leöblítjük. Leszárítjuk, besózzuk, hagyjuk állni nagyjából fél óráig.
  2. Tisztítsuk meg addig a krumplit és a vöröshagymát. Utóbbit így csináld: így pucold a vöröshagymát sírás nélkül!
  3. Egy lábasban forrósítsuk fel a zsírt, pirítsuk át benne a pihentetett sertéscsülköt, majd vízzel felengedve főzzük szinte teljesen puhára. A vizet pótoljuk főzés közben, ha szükséges!
  4. A megpucolt krumplit és hagymát vágjuk fel nagyjából egyformára. A krumplit hasábokra, a kisebb hagymákat akár negyedelhetjük is!
  5. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, vegyük ki a főzővízből, tegyük át egy tepsibe. Mellé tesszük a hagymát, és krumplit. Ettől lesz a sertéscsülök Pékné módra készítve!
  6. Meghintjük borssal, kevés főzőlevet öntünk rá és alá, majd 180 fokon, légkeveréses állásban kb.: háromnegyed órán át sütjük.
  7. Sütés közben pecsenyelével gyakran megöntözzük, ha veszít a levéből, a csülök zsíros főzővízéből pótoljuk.
  8. Mielőtt a tepsi összes alkotórésze készre puhul, emeljük a hőmérsékletet 200 fokra és így süssük ropogósra a sertéscsülköt. Ez nagyjából 10 – 15 perc alatt bekövetkezik.
  9. Tálaláskor szeletekre vágjuk a kicsontozott csülköt, ráhalmozzuk a hagymát, és a krumplit, meglocsoljuk pecsenyelével, és petrezselyemmel, vagy egy szelet paradicsommal, friss lilahagymával díszíthetjük.

Pékné módra – mit jelent?

Mit jelent a Pékné módra  elkészítés? A lényege, hogy a hús, a hagyma és burgonya együtt, egy sütőben, egy tálban sül. Különös fűszerezésre nem is nagyon van szükség, mert így is nagyon finom lesz a kész sertéscsülök!

A csülök és a többi hozzávaló nyilvánvalóan nem azonos időben sül készre a sütőben. Mi pirítottuk, majd előfőztük a sertéscsülköt, de van aki zöldséges-hagymás-fűszeres lében csupán előfőzi. Az sem rossz megoldás!

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sertéscsülök Pékné módra » kedvenc-receptek.hu
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 5 =

Scroll to top