Cserkészkolbász szalonnában sütve

A cserkészkolbászt szalonnában sütjük meg ebben a receptben, méghozzá nyárson. Ez egy egyszerű recept – gondolhatnánk – mert nem sok a tennivaló. Ám hányszor előfordult már, hogy a nyársról beleesett az étel a parázsba!

A cserkészkolbász a többi kolbászhoz képest vékonyabb, a virslihez hasonló vastagságú, de az íze és az állaga inkább a kolbászra jellemző. Ehhez a recepthez azért ideális, mert könnyű becsomagolni a vékony szelet szalonnába.

Cserkészkolbász szalonnában recept

Hozzávalók

  • 60 dkg cserkészkolbász,
  • 12 dkg kolozsvári szalonna.

Elkészítés

  1. A cserkészkolbászt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Mindegyik darabot vékony szelet kolozsvári szalonnába burkoljuk, és nyársra tűzve állandóan forgatva parázs fölött megsütjük.
  3. Lehűtött kovászos uborkát, friss fehér kenyeret adunk mellé.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 + hat =