Cserkészkolbász szalonnában sütve

A cserkészkolbászt szalonnában sütjük meg ebben a receptben, méghozzá nyárson. Ez egy egyszerű recept – gondolhatnánk – mert nem sok a tennivaló. Ám hányszor előfordult már, hogy a nyársról beleesett az étel a parázsba!

A cserkészkolbász a többi kolbászhoz képest vékonyabb, a virslihez hasonló vastagságú, de az íze és az állaga inkább a kolbászra jellemző. Ehhez a recepthez azért ideális, mert könnyű becsomagolni a vékony szelet szalonnába.

Cserkészkolbász szalonnában recept

Hozzávalók

  • 60 dkg cserkészkolbász,
  • 12 dkg kolozsvári szalonna.

Elkészítés

  1. A cserkészkolbászt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Mindegyik darabot vékony szelet kolozsvári szalonnába burkoljuk, és nyársra tűzve állandóan forgatva parázs fölött megsütjük.
  3. Lehűtött kovászos uborkát, friss fehér kenyeret adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Cserkészkolbász szalonnában sütve
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenhét =

Scroll to top