A cserkészkolbászt szalonnában sütjük meg ebben a receptben, méghozzá nyárson. Ez egy egyszerű recept – gondolhatnánk – mert nem sok a tennivaló. Ám hányszor előfordult már, hogy a nyársról beleesett az étel a parázsba!
A cserkészkolbász a többi kolbászhoz képest vékonyabb, a virslihez hasonló vastagságú, de az íze és az állaga inkább a kolbászra jellemző. Ehhez a recepthez azért ideális, mert könnyű becsomagolni a vékony szelet szalonnába.
Cserkészkolbász szalonnában recept
Hozzávalók
- 60 dkg cserkészkolbász,
- 12 dkg kolozsvári szalonna.
Elkészítés
- A cserkészkolbászt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
- Mindegyik darabot vékony szelet kolozsvári szalonnába burkoljuk, és nyársra tűzve állandóan forgatva parázs fölött megsütjük.
- Lehűtött kovászos uborkát, friss fehér kenyeret adunk mellé.