Cserkészkolbász szalonnában sütve

A cserkészkolbászt szalonnában sütjük meg ebben a receptben, méghozzá nyárson. Ez egy egyszerű recept – gondolhatnánk – mert nem sok a tennivaló. Ám hányszor előfordult már, hogy a nyársról beleesett az étel a parázsba!

A cserkészkolbász a többi kolbászhoz képest vékonyabb, a virslihez hasonló vastagságú, de az íze és az állaga inkább a kolbászra jellemző. Ehhez a recepthez azért ideális, mert könnyű becsomagolni a vékony szelet szalonnába.

Cserkészkolbász szalonnában recept

Hozzávalók

  • 60 dkg cserkészkolbász,
  • 12 dkg kolozsvári szalonna.

Elkészítés

  1. A cserkészkolbászt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Mindegyik darabot vékony szelet kolozsvári szalonnába burkoljuk, és nyársra tűzve állandóan forgatva parázs fölött megsütjük.
  3. Lehűtött kovászos uborkát, friss fehér kenyeret adunk mellé.
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Cserkészkolbász szalonnában sütve
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

6 − három =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close