A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.
Borban párolt sonka receptje
Hozzávalók
- 80 dkg füstölt sonka,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 5 dkg zeller,
- néhány szem bors,
- 1 babérlevél,
- 1 dl száraz vörösbor,
- 1 dl cherry,
- fél citrom,
- só.
Pároljunk borban sonkát!
- A füstölt sonkát kevés vízben a karikára vágott répákkal, a zellerrel, a borssal és a babérlevéllel fedő alatt puhára főzzük.
- Amikor megfőtt, a főzőléből kivesszük, és forró sütőben átsütjük.
- A főzőlé tetején lévő zsiradékot egy edénybe leszedjük, a bort hozzáöntjük és besűrítjük.
- A tűzről levéve hozzáöntjük a cherryt, és néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a felszeletelt sonkára öntjük.