Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Borban párolt sonka receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • néhány szem bors,
  • 1 babérlevél,
  • 1 dl száraz vörösbor,
  • 1 dl cherry,
  • fél citrom,
  • só.

Pároljunk borban sonkát!

  1. A füstölt sonkát kevés vízben a karikára vágott répákkal, a zellerrel, a borssal és a babérlevéllel fedő alatt puhára főzzük.
  2. Amikor megfőtt, a főzőléből kivesszük, és forró sütőben átsütjük.
  3. A főzőlé tetején lévő zsiradékot egy edénybe leszedjük, a bort hozzáöntjük és besűrítjük.
  4. A tűzről levéve hozzáöntjük a cherryt, és néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a felszeletelt sonkára öntjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =

Scroll to top