Böllér reggelije recept legelején ismerjük meg az étel névadóját! Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket.
Böllér reggelije hozzávalók
- 40 dkg sertésdagadó,
- 30 dkg sertésmáj,
- 5 dkg zsír,
- 1 fej vöröshagyma,
- őrölt bors,
- só,
- majoránna,
- 4 tojás.
Böllér reggelije recept
- A sertés dagadót nagyobb kockákra, a májat hosszában, csíkokra vágjuk.
- Zsírt hevítünk serpenyőben, beletesszük a dagadót, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és erős tűzön szép pirosra sütjük.
- Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
- Ekkor beletesszük a májat, kevés majoránnával megszórjuk, és tovább pirítjuk.
- Ráöntjük a megsózott, és elkevert tojást, és lágy rántottává sütjük.
Természetesen friss, fehér kenyérrel tálaljuk
Trükk
Disznóöléskor a friss alapanyagokból igazán finom.