Böllér reggelije

Böllér reggelije recept legelején ismerjük meg az étel névadóját! Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket.

Böllér reggelije hozzávalók

  • 40 dkg sertésdagadó,
  • 30 dkg sertésmáj,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • majoránna,
  • 4 tojás.

Böllér reggelije recept

  1. A sertés dagadót nagyobb kockákra, a májat hosszában, csíkokra vágjuk.
  2. Zsírt hevítünk serpenyőben, beletesszük a dagadót, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és erős tűzön szép pirosra sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
  4. Ekkor beletesszük a májat, kevés majoránnával megszórjuk, és tovább pirítjuk.
  5. Ráöntjük a megsózott, és elkevert tojást, és lágy rántottává sütjük.

Természetesen friss, fehér kenyérrel tálaljuk

Trükk

Disznóöléskor a friss alapanyagokból igazán finom.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + tizenkettő =

Scroll to top