Böllér reggelije

Böllér reggelije recept legelején ismerjük meg az étel névadóját! Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket.

Böllér reggelije hozzávalók

  • 40 dkg sertésdagadó,
  • 30 dkg sertésmáj,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • majoránna,
  • 4 tojás.

Böllér reggelije recept

  1. A sertés dagadót nagyobb kockákra, a májat hosszában, csíkokra vágjuk.
  2. Zsírt hevítünk serpenyőben, beletesszük a dagadót, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és erős tűzön szép pirosra sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
  4. Ekkor beletesszük a májat, kevés majoránnával megszórjuk, és tovább pirítjuk.
  5. Ráöntjük a megsózott, és elkevert tojást, és lágy rántottává sütjük.

Természetesen friss, fehér kenyérrel tálaljuk

Trükk

Disznóöléskor a friss alapanyagokból igazán finom.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 + 6 =

Scroll to top