Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az alapanyagokhoz, de manapság nem lehetetlen máskor is beszerezni.
Belsőség pörkölt recept
Hozzávalók
- 30 dkg fejhús,
- 20 dkg vese,
- 20 dkg máj,
- 20 dkg szív,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 nagy vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- pirospaprika,
- só.
Belsőség pörkölt elkészítése
- A fejhúst, a vesét, a májat és a szívet kockákra vágjuk.
- Előtte a vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket eltávolítjuk, és leforrázzuk.
- Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a fejhúst és a sertésszívet.
- Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva félig puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a májat és a vesét, majd együtt készre pároljuk.
- Galuskával vagy tört burgonyával tálaljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!