Belsőség pörkölt

Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az alapanyagokhoz, de manapság nem lehetetlen máskor is beszerezni.

Belsőség pörkölt recept

Hozzávalók

  • 30 dkg fejhús,
  • 20 dkg vese,
  • 20 dkg máj,
  • 20 dkg szív,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,
  • só.
Karácsonyi ajándékötletek: mit vegyél egy férfinak?

Belsőség pörkölt elkészítése

  1. A fejhúst, a vesét, a májat és a szívet kockákra vágjuk.
  2. Előtte a vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket eltávolítjuk, és leforrázzuk.
  3. Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a fejhúst és a sertésszívet.
  4. Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva félig puhára pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a májat és a vesét, majd együtt készre pároljuk.
  6. Galuskával vagy tört burgonyával tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három + öt =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház