Belsőség pörkölt

Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az alapanyagokhoz, de manapság nem lehetetlen máskor is beszerezni.

Belsőség pörkölt recept

Hozzávalók

  • 30 dkg fejhús,
  • 20 dkg vese,
  • 20 dkg máj,
  • 20 dkg szív,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,
  • só.

Belsőség pörkölt elkészítése

  1. A fejhúst, a vesét, a májat és a szívet kockákra vágjuk.
  2. Előtte a vesét lapjával kettévágjuk, a belsejében lévő fehér részeket eltávolítjuk, és leforrázzuk.
  3. Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a fejhúst és a sertésszívet.
  4. Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva félig puhára pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a májat és a vesét, majd együtt készre pároljuk.
  6. Galuskával vagy tört burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 3 =

Scroll to top