
Káposztás tyúk
A káposztás tyúk esetén nem fordulhat elő, hogy kemény marad a hús, ha a következő recept előírásait pontosan betartod. A sok csirkemell recept után jöjjön egy savanyú káposztában puhára párolt tyúk receptje.
A káposztás tyúk esetén nem fordulhat elő, hogy kemény marad a hús, ha a következő recept előírásait pontosan betartod. A sok csirkemell recept után jöjjön egy savanyú káposztában puhára párolt tyúk receptje.
A csirkehúst bepácoljuk a vörösborból készített páclével, és csak azután pároljuk puhává. Garantáltan pikáns lesz a csirke, pláne hogy aszalt szilvát is használunk az ételhez.
Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Recept: A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp ennél a báránybordánál sem. Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0
Érlelt bélszínből és friss gombából készül a bélszínérmék gombafejekkel. Egyszerű, gyors recept, hiszen csak forró olajban ki kell sütni a fűszerezett húst és gombafejeket.
Borjú commból készül az illatos borjúszelet. A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. Mitől “illatos” ez az étel? A bazsalikomtól!
Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Recept: Végre egy szaftos sertés étel receptje – disznóölések különlegessége lehet, de nagyszerű ebéd bármikor! Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0
A sonkás rántott sertésborda egy érdekesen panírozott sertés étel. A sonka nem a hús belsejébe kerül, hanem a bundájába. A recept lényege tehát a különleges panírozás.
A szalonnás sertésborda köretének elkészítését most nem taglaljuk, elsősorban a finom hús sütésére koncentrálunk. Annál is inkább, nehogy kicsússzon a töltelék, amit beleteszünk!
A tejfölös kotlett egy sertés karajból készített sült hús féleség, melyet sült krumplival és a rá kent tejfölös szósszal ízesítve fogyasztunk. Kiváló egytálétel, érdemes kipróbálni!
Disznóölések kedvence a böllér reggelije recept. Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket.
Disznóölések elengedhetetlen szertartása a sült vér elkészítése. Az idősebbek faluhelyen még mindig imádják a sült vért…