Nyúlpástétom

Recept:

Hogy történt magam sem értem, de húsvéti ételeink közé felvettük a nyúlpástétom receptjét. Talán nem véletlenül…

A kockára vágott húsokat, a szalonnát, a hagymát finomra daráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a konyakot és a bort. Kivajazunk egy magas falú, hosszúkás formát, kibéleljük a leveles tészta háromnegyedével úgy, hogy pereme maradjon, és beletesszük a töltelék egyharmadát. Rátesszük a főtt tojásokat, és a töltelék fennmaradó részét. Befedjük a maradék leveles tésztával, és a széleket összecsípjük. Fakanállal legalább 3 kis lyukat fúrunk a pástétom közepébe, bekenjük a tésztát a felvert, és 1 evőkanál vízzel elkevert tojással, 15 percig forró, 45 percig közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Hagyjuk kihűlni, pihentetjük. 24 órára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk a formából és felszeleteljük.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles vajas tészta,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 20 dkg csont nélküli nyúlhús,
  • 10 dkg szalonna,
  • 20 dkg darált borjú- vagy sertéshús,
  • 6 főtt tojás,
  • 5 cl konyak
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 2-2 evőkanál vaj és összevágott petrezselyem,
  • 1 kávéskanál őrölt rozmaring,
  • fél kávéskanál őrölt szerecsendió,
  • vaj, egy felvert tojás a sütéshez,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

24 órára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk a formából és felszeleteljük.

Trükk

A nyúlpástétomot tálalás előtt legalább egy napig tartsuk a hűtőben.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 1 =

Scroll to top