A legfinomabb vörösboros marhapörkölt recept az, amelyik hagyományos módon készül. Szerintem friss marhahúsból, hagymával, paprikával, paradicsommal készítve a legfinomabb. Egy apró titka van annak, hogy a sűrű, finom legyen az étel szaftja, de azt a receptben természetesen elárulom.
A köreten lehet vitatkozni, van aki főtt burgonyával szereti, megértem. Szerintem a vörösboros marhapörkölt nokedlivel és ropogós káposzta salátával a legfinomabb. Vannak akik a kenyeret is szeretik a szaftos pörköltekhez, tálaláskor róluk se feledkezz meg!
Ha nem tudtál friss paprikát és paradicsomot beszerezni, akkor ezeket a hozzávalókat pótolhatod télire eltett lecsóval, vagy mirelittel. Erre figyelj: csípősre csak akkor csináljuk a marhapörköltet, ha mindenki szereti az erős ételeket!
Vörösboros marhapörkölt recept
Pontos hozzávalókkal és részletes leírással: szerintem elronthatatlan!
Hozzávalók
- 1 kg marhahús (marhalábszár),
- 4 – 5 evőkanál disznózsír,
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 8 – 10 kisebb paradicsom
- 2 nagy zöldpaprika
- só, bors, pirospaprika
- száraz vörösbor
- víz.
Vörösboros marhapörkölt recept lépésről lépésre
- A megtisztított marhahúst kb.: 2×2 cm-es kockákra darabold fel. Lehetőleg egyenletes méretű kockákat vágj, hogy egy időben puhuljon meg az összes hús!
- A vöröshagymát vágd apróra, fonnyaszd meg a megolvasztott zsíron, majd szórd meg egy púpozott kávéskanálnyi pirospaprikával. (TIPP: finomabb lesz a pörkölt, ha füstölt szalonnából kiolvasztott zsírt használsz)
- Tedd a hagymára a megtisztított, felszeletelt paprikát és paradicsomot.
Elkészült a vörösboros marhapörkölt
Összefoglalás
Vörösboros marhapörkölt recept képekkel
A legfinomabb vörösboros marhapörkölt recept titka megtalálható a receptben! Olvasd el és próbáld ki!
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT1H30M
Összes idő: PT2H
Hozzávalók:
- marhalábszár
- marhahús
- zöldpaprika
- piros paprika
- paradicsom
- zsír
- só
- bors
Recept útmutatások: Készítsd elő az alapanyagokat, a marhalábszárt vágd fel, tisztíts meg mindent. A zöldségekkel főzd puhára a marhahúst és már készen is vagy. Persze a fűszerezésről se feledkezz meg., de ez a receptből egyébként is kiderül!
4.86