Vörösboros marhapörkölt recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Vörösboros marhapörkölt recept

Vörösboros marhapörkölt nokedlivel

A legjobb vörösboros marhapörkölt recept az, amelyik hagyományos módon készül. Szerintem friss marhahúsból, hagymával, paprikával, paradicsommal készítve a legfinomabb. Egy apró titka van annak, hogy a sűrű, finom legyen az étel szaftja, de azt a receptben természetesen elárulom.

A köreten lehet vitatkozni, van aki főtt burgonyával szereti, megértem. Szerintem a vörösboros marhapörkölt nokedlivel és ropogós káposzta salátával a legfinomabb. Vannak akik a kenyeret is szeretik a szaftos pörköltekhez, tálaláskor róluk se feledkezz meg!

Ha nem tudtál friss paprikát és paradicsomot beszerezni, akkor ezeket a hozzávalókat pótolhatod télire eltett lecsóval, vagy mirelittel. Erre figyelj: csípősre csak akkor csináljuk a marhapörköltet, ha mindenki szereti az erős ételeket!

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús (marhalábszár),
  • 4 – 5 evőkanál disznózsír,
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 8 – 10 kisebb paradicsom
  • 2 nagy zöldpaprika
  • só, bors, pirospaprika
  • száraz vörösbor
  • víz.

Vörösboros marhapörkölt elkészítése

  1. A megtisztított marhahúst kb.: 2×2 cm-es kockákra darabold fel. Lehetőleg egyenletes méretű kockákat vágj, hogy egy időben puhuljon meg az összes hús!
  2. A vöröshagymát vágd apróra, fonnyaszd meg a megolvasztott zsíron, majd szórd meg egy púpozott kávéskanálnyi pirospaprikával. (TIPP: finomabb lesz a pörkölt, ha füstölt szalonnából kiolvasztott zsírt használsz)
  3. Tedd a hagymára a megtisztított, felszeletelt paprikát és paradicsomot.

    Vörösboros marhapörkölt recept: Tedd a paprikát és a paradicsomot a megpirított hagymára

    Tedd a paprikát és a paradicsomot a megpirított hagymára

  4. Amikor a paprika és a paradicsom megpuhult, botmixerrel pépesítsd az így elkészített marhapörkölt alapot. (Ez az a titok, amitől finom, krémes lesz a vörösboros marhapörkölt szaftja!)
  5. Ezután a marhahúst add hozzá, forgasd bele a pörkölt alapba, majd sóval, borssal ízesítsd! Inkább kevesebbet tegyél mindenből, ha szükséges, a főzés végén után fűszerezheted az ételt. Annyi vizet önts rá, hogy elfedje és fedő alatt párold.

    Vörösboros marhapörkölt recept: Az elkészített pörkölt alapba tedd bele a húst

    Az elkészített pörkölt alapba tedd bele a húst

  6. Ha a marha pörkölt a saját levét először elfőtte, akkor kb.: 1 – 2 dl vörösborral (vagy többel) pótold. A szükséges bor mennyiséget majd látni fogod, amikor beleöntöd a pörköltbe.
  7. Ha újra elfőtte a levét az étel, de még nem puha a hús, akkor önts alá ismét bort vagy vizet és párold tovább.
  8. Amikor már csaknem teljesen megpuhult a marhahús, a fedőt leveszed és szaftjára pirítod a pörköltet.
  9. A vörösboros marhapörkölt főzési ideje kb.: másfél óra, de ez sok mindentől függ. Ezért jobb ha kóstolsz főzés közben!

Elkészült a vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt recept: Kész a vörösboros marhapörkölt, lehet tálalni!

Kész a szaftos, vörösboros marhapörkölt, lehet tálalni!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Vörösboros marhapörkölt recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Marha receptek, Receptek képekkel Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − egy =