Vendégváró borjúszegy

A marhaszegyről egy lencseleves kapcsán már beszéltünk. Most egy töltött borjúszegy kerül sorra, melyet mindenféle finomsággal fogunk megtölteni, majd gyakran locsolgatva sütőben megsütjük.

Vendégváró borjúszegy receptje

Hozzávalók

  • 1 kg borjúszegy,
  • 20 dkg finommetélt,
  • 15 dkg gomba,
  • 10 dkg sonka,
  • 6 dkg vaj,
  • 8 dkg sajt
  • 2 tojás,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Vendégváró borjúszegy elkészítése

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és 3 dkg vajban megpirítjuk.
  3. A sonkát is vékony csíkokra vágjuk.
  4. A tésztát a maradék felolvasztott vajra tesszük, hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a reszelt sajtot, és a tojásokat.
  5. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
  6. A töltésre előkészített, felszúrt borjúszegybe töltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk.
  7. Megsózzuk, tepsibe tesszük, olajjal leöntjük, és sütőben gyakran locsolgatva megsütjük.
  8. Sült burgonyával és vajas zöldborsóval tálaljuk.

A sütés után a húst 15-20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A sült burgonya készítésénél a lehető legminimálisabb olajat használjuk. Ma már van erre lehetőség!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

Scroll to top