A marhaszegyről egy lencseleves kapcsán már beszéltünk. Most egy töltött borjúszegy kerül sorra, melyet mindenféle finomsággal fogunk megtölteni, majd gyakran locsolgatva sütőben megsütjük.
Vendégváró borjúszegy receptje
Hozzávalók
- 1 kg borjúszegy,
- 20 dkg finommetélt,
- 15 dkg gomba,
- 10 dkg sonka,
- 6 dkg vaj,
- 8 dkg sajt
- 2 tojás,
- 4 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- só.
Vendégváró borjúszegy elkészítése
- A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A gombát vékony szeletekre vágjuk, és 3 dkg vajban megpirítjuk.
- A sonkát is vékony csíkokra vágjuk.
- A tésztát a maradék felolvasztott vajra tesszük, hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a reszelt sajtot, és a tojásokat.
- Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
- A töltésre előkészített, felszúrt borjúszegybe töltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk.
- Megsózzuk, tepsibe tesszük, olajjal leöntjük, és sütőben gyakran locsolgatva megsütjük.
- Sült burgonyával és vajas zöldborsóval tálaljuk.
A sütés után a húst 15-20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A sült burgonya készítésénél a lehető legminimálisabb olajat használjuk. Ma már van erre lehetőség!