Paradicsomos borjúszelet

Recept:

Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek.

A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és lassú főzéssel puhára főzzük.

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 5-5 dkg liszt és cukor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 6 dl paradicsomlé,
  • fél citrom héja,
  •  só.

Tálalás

Vajas galuskával vagy vajas metélttel tálaljuk.

Trükk

Paradicsomos, olaszos, finom.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizennyolc =

Scroll to top