Mustban párolt rostélyos

A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már elkészíthető!

Kicsit elősütjük a rostélyosunkat, hogy ne mustban főtt étel legyen belőle, aztán a különleges fűszerezésnek köszönhetően – no meg a rostélyos pácnak, ami esetünkben a must – a sütőben ízletes puhára pároljuk. Szüreti ételreceptünk az alábbi:

Mustban párolt rostélyos hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg rostélyos,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 15 dkg szőlő,
  • 4 dl must,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Mustban párolt rostélyos elkészítése

  1. Az öt fele vágott húst szeletenként kiveregetjük, megsózzuk, és kevés forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
  2. Egy megfelelő nagyságú edényt kibélelünk vékony szalonnadarabokkal, és ráterítünk 1 sor hagymakarikát.
  3. Erre tesszük az elősütött hússzeleteket.
  4. Rászórjuk a szőlőszemeket, és letakarjuk a megmaradt vékony szalonnadarabokkal.
  5. Ráöntjük a mustot, őrölt borssal fűszerezzük, és letakarva a sütőben puhára pároljuk.

A rostélyos a marha magas hátszín része, azaz a mellső lábai felett lévő ízletes hús.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

négy × 5 =