A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már elkészíthető!
Kicsit elősütjük a rostélyosunkat, hogy ne mustban főtt étel legyen belőle, aztán a különleges fűszerezésnek köszönhetően – no meg a rostélyos pácnak, ami esetünkben a must – a sütőben ízletes puhára pároljuk. Szüreti ételreceptünk az alábbi:
Mustban párolt rostélyos hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 50 dkg rostélyos,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 15 dkg szőlő,
- 4 dl must,
- 2-3 evőkanál olaj,
- őrölt bors, só.
Mustban párolt rostélyos elkészítése
- Az öt fele vágott húst szeletenként kiveregetjük, megsózzuk, és kevés forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
- Egy megfelelő nagyságú edényt kibélelünk vékony szalonnadarabokkal, és ráterítünk 1 sor hagymakarikát.
- Erre tesszük az elősütött hússzeleteket.
- Rászórjuk a szőlőszemeket, és letakarjuk a megmaradt vékony szalonnadarabokkal.
- Ráöntjük a mustot, őrölt borssal fűszerezzük, és letakarva a sütőben puhára pároljuk.
A rostélyos a marha magas hátszín része, azaz a mellső lábai felett lévő ízletes hús.