A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból sült finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi, ezért is adjuk közre tavasszal. A rostélyos ételekről konyhatechnológia rovatunkban is említést teszünk! A rostélyt használat előtt – ha nem alufóliában sütünk – olajozzuk be, nehogy a rostélyos rásüljön!
Meglepetés szeletek receptje
Hozzávalók
- 60 dkg borjúcomb,
- 2 főtt tojás,
- 10-10 dkg füstölt sonka és ecetes uborka,
- 8 dl olaj,
- őrölt fehér bors,
- só.
Meglepetés szeletek elkészítése
- A borjúcombból szép nagy szeleteket vágunk, és jól kiveregetjük.
- Megsózzuk, borssal meghintjük.
- Mindegyik szeletre negyedekre vágott főtt tojást, csíkokra vágott ecetes uborkát és sonkát helyezünk.
- A szeleteket összegöngyöljük, és darabonként olajjal megkent fóliába csomagoljuk.
- Rostélyra helyezve kb 15 percig sütjük, majd a fóliából kibontjuk és tálaljuk. Felszeletelve, idénysalátával tálaljuk.
Most fóliába csavartuk rostélyosunkat, de itt van egykét jó tanács, ha nem így teszünk: Roston sütés