Meglepetés szeletek receptje

A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból sült finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi, ezért is adjuk közre tavasszal. A rostélyos ételekről konyhatechnológia rovatunkban is említést teszünk! A rostélyt használat előtt – ha nem alufóliában sütünk – olajozzuk be, nehogy a rostélyos rásüljön!

Meglepetés szeletek receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 2 főtt tojás,
  • 10-10 dkg füstölt sonka és ecetes uborka,
  • 8 dl olaj,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Meglepetés szeletek elkészítése

  1. A borjúcombból szép nagy szeleteket vágunk, és jól kiveregetjük.
  2. Megsózzuk, borssal meghintjük.
  3. Mindegyik szeletre negyedekre vágott főtt tojást, csíkokra vágott ecetes uborkát és sonkát helyezünk.
  4. A szeleteket összegöngyöljük, és darabonként olajjal megkent fóliába csomagoljuk.
  5. Rostélyra helyezve kb 15 percig sütjük, majd a fóliából kibontjuk és tálaljuk. Felszeletelve, idénysalátával tálaljuk.

Most fóliába csavartuk rostélyosunkat, de itt van egykét jó tanács, ha nem így teszünk: Roston sütés

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 20 =

Scroll to top